Vatikāns oficiāli noraida dzimuma maiņas ideju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Vatikāns šonedēļ izplatījis oficiālu dokumentu, noraidot ideju, ka cilvēki var izvēlēties vai manīt savu dzimumu, uzstājot uz sieviešu un vīriešu pienākumu radīt pēcnācējus, vēsta aģentūra AP.

Savu nostāju šajā jautājumā Vatikāns publiskojis LGBT Praida mēnesī, un tas nekavējoties izsaucis LGBT katoļu kopienas sašutumu, jo šāda pozīcija tikai veicinot naidīgumu un vardarbību, kas vērsta pret homoseksuāliem cilvēkiem un transpersonām.

Tajā pašā laikā šādi Vatikāna paziņojumi radīšot vēl lielāku mulsumu cilvēkos, kas šaubās par savu dzimuma identitāti un seksuālo orientāciju, norāda aktīvistu organizācija “New Ways Ministry”.

Vatikāna dokuments ar nosaukumu “Vīrietis un sieviete, ko Viņš [Dievs] radīja” ir domāts katoļu skolotājiem, vecākiem, studentiem un baznīcas pārstāvjiem.

Ar šā dokumenta palīdzību Vatikāns cerot mazināt krīzi seksuālajā audzināšanā.

Romas pāvests Francisks jau iepriekš vairākas reizes izteicies, ka cilvēki nevarot izvēlēties savu dzimumu, tomēr šī ir pirmā reize, kad Vatikāna nostāja šajā jautājumā tiek atspoguļota oficiālā dokumentā.

Tikmēr “New Ways Ministry” pauž viedokli, ka šāda Vatikāna pieeja dzimuma jautājumā ir novecojusi un ignorē secinājumus, ka dzimumu nenosaka tikai cilvēka dzimumorgāni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu