Vai mākslīgo intelektu var iesūdzēt tiesā? (3)

AI izaicinājumi, riski un iespējas
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Mākslīgā intelekta (AI) tehnoloģijas attīstās un ieņem arvien lielāku lomu mūsu dzīvē. Jau tagad jāsāk domāt par jautājumiem, kas vēl pirms pāris desmitiem gadu tika apspriesti vien zinātniskās fantastikas grāmatās, piemēram, kurš nesīs atbildību par mākslīgā intelekta pieņemtajiem lēmumiem?

Tiešraidē no NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra jeb "StratCom" ikgadējās konferences "StratCom Dialogue" eksperti spriedīs par izaicinājumiem, riskiem un iespējām, kas saistītas ar AI jomu.

Vai mākslīgais intelekts fundamentāli mainīs mūsu dzīvesveidu? Kā nodrošināt caurspīdīgumu un ko saukt pie atbildības par lēmumiem, kas pieņemti ar AI sistēmu palīdzību? Un kā sabiedrība var izmantot AI savā labā?

Diskusiju vada tiesību zinātnes doktore Irēna Ņesterova. Diskutē Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta AI ētikas un pārvaldības iniciatīvas direktors Tims Hvangs, Vīnes Tehnoloģiju universitātes doktorants Karolis Zolnajs-Fehers, kompānijas "Microsoft" Eiropas Savienības pārvaldes lietu vadītājs Maciejs Surovjecs un LMT servisa sistēmmu departamenta direktors Elgars Goba.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu