Sāk kriminālvajāšanu pret vardarbīgu vīrieti, kas ignorējis pagaidu aizsardzības lēmumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Sāk kriminālvajāšanu pret vīrieti par aizlieguma sazināties ar sievu ignorēšanu, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par tiesas nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu, proti, vīrietis ilgākā laika posmā centies sazināties ar savu sievu, pret kuru iepriekš bijis vardarbīgs.

Šā gada janvārī VP tika informēta par to, ka ir pieņemts Kurzemes rajona tiesas lēmums par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, ar kuru vīrietim ir aizliegts tuvoties sievai. Viņš iepriekš vairākkārt ir fiziski viņu iespaidojis, līdz brīdim, kad sieviete izlēmusi, ka vairs to nepacietīs, un vērsās ar pieteikumu tiesā par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Tāpat jāpiebilst, ka pārim pašlaik notiek laulības šķiršanas process, stāstīja Šeršņova.

Tiesa vīrietim piemēroja vairākus ierobežojumus - aizliegumu atrasties tuvāk par 100 metriem no sievas mājokļa, aizliegumu uzturēties pie sievas darba vietas, aizliegumu satikties ar sievieti un uzturēt ar viņu fizisku vai vizuālu saskari, aizliegumu jebkurā veidā sazināties ar sievieti, kā arī aizliegumu, izmantojot citu personu starpniecību, organizēt satikšanos un jebkāda veida sazināšanos ar sievieti.

Šeršņova stāsta, ka vīrietis, būdams brīdināts, ka par lēmuma ļaunprātīgu nepildīšanu var iestāties atbildība saskaņā ar Krimināllikumu, šos norādītos ierobežojumus tomēr pārkāpa, tāpēc VP tika sākts kriminālprocess.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis sievietei četru dienu laikā no brīža, kad tiesas lēmums stājās spēkā, nosūtīja 68 īsziņas un veica 13 izejošos zvanus, kā arī sazinājās ar viņu 12 dažādos datumos februārī, izmantojot "Facebook" Messenger aplikāciju. Sieviete uz vīrieša ziņām neatbildēja.

Tāpat marta sākumā  pie kādas tirdzniecības vietas Ventspilī, viņš uzkliedza sievai necenzētus vārdus, kā arī, būdams alkohola reibumā, uzturējās pie sievietes darba vietas. Vīrieša izelpā tika konstatētas 1,27 promiles alkohola. Jāpiebilst, ka īsziņās vīrietis izteica sievietei draudus, savukārt brīdī, kad viņš publiskā vietā izkliedza necenzētus vārdus, sieviete bija kopā ar abu mazgadīgo meitu, stāstīja Šeršņova.

Aizdomās turētais iepriekš nav sodīts.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta, un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu