Ģirģens par Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāri izvēlējies savu biroja vadītāju Boli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) par Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāri izvēlējies savu pašreizējo biroja vadītāju, bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu Signi Boli, žurnālistiem apliecināja ministrs.

Bolei kļūstot par parlamentāro sekretāru, ministra biroja vadītāja amats pagaidām būs vakants un ministrs meklēšot atbilstošu cilvēku.

Ar līdzšinējo parlamentāro sekretāru Aldi Blumbergu (KPV LV) darba attiecības pārtrauktas, jo "pienesums darbam varēja būt lielāks", izteicās Ģirģens. "Es gribēju lielāku atdevi darba pienākumu pildīšanā," uzsvēra ministrs un piebilda, ka Blumbergam ir arī pienākumi Saeimas deputāta amatā.

Ģirģens vēlējies, lai Blumbergs būtu vairāk pieejams Iekšlietu ministrijā, taču Blumbergam kā deputātam bieži jādodas uz ārzemēm.

Parlamentārais sekretārs nodrošina saikni starp Iekšlietu ministriju un parlamentu, taču "Blumberga neesamības dēļ atsevišķi jautājumi jau radīja zināmu komplikāciju, kā piemēram, par formastērpiem."

Ministram ar Blumbergu bijusi konstruktīva saruna, kurā Blumbergs atzinis, ka viņš diemžēl nevar veltīt tik daudz laika, cik nepieciešams un pats izteica viedokli par darba attiecību pārtraukšanu.

Ministrs minēja, ka darba attiecību pārtraukšana ar Blumbergu laikā, kad arī citi "KPV LV" ministri izvēlējušies vairs nesadarboties ar saviem parlamentārajiem sekretāriem, esot pilnīga nejaušība un tikai sakritība.

Blumberga pēdējā diena ministrijā bija 7.jūnijs.

Ģirģens arī apliecināja, ka samērā nesen savā birojā pieņēmis padomnieku juridiskajos jautājumos Maksimu Miņejevu. Valsts ieņēmu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija liecina, ka Miņejevs padomnieka amatā stājies aprīļa sākumā un viņš arī darbojas par juristu Latvijas Būvinženieru savienībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu