Itālijā sāk tiesāt mazpilsētas mēru, kurš īstenoja plašu imigrantu uzņemšanas politiku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Imigranti. Ilustratīvs attēls.
Imigranti. Ilustratīvs attēls. Foto: Luis Villalobos/EFE

Itālijā otrdien sākās tiesas prāva pret bijušo valsts dienvidu mazpilsētas Riačes mēru Domeniko Lukāno, kurš kļuva slavens visā pasaulē ar politiku imigrantu uzņemšanai.

Lukāno, kurš Redžo di Kalabrijas reģiona pilsētu vadīja no 2004.gada līdz pagājušajam gadam, tiek apsūdzēts par naudas piesavināšanos, amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, nelegālās imigrācijas atbalstīšanu, publisko iepirkumu likumu pārkāpumu un citiem smagiem noziegumiem.

Lokri pilsētas tiesas priekšā bez Lukāno stājās vēl 26 apsūdzētie. Viņš savu vainu visās apsūdzībās noliedz.

Pirms tiesas sēdes Lukāno žurnālistiem sacīja, ka nejūtas kā "politiskas prāvas" upuris, bet apgalvoja, ka "vienmēr ir strādājis vājo un atstumto labā".

Vairāki bijušā Riačes mēra atbalstītāji pie tiesas nama rīkoja protestu, ģērbjoties kreklos ar uzrakstu "Paliksim cilvēcīgi". Viņus apsargāja policija.

Otrdien tiesā tika izskatīti procesuāli jautājumi un par nākamo tiesas datumu noteikts 17.jūnijs.

Lukāno vadībā Riače tika slavināta kā integrācijas paraugs, jo viņš piesaistīja pilsētai simtiem imigrantu, kas cita starpā apguva vietējās amatniecības prasmes, viņiem tika piedāvāts darbs un iztikas pabalsts.

Oktobrī mēru atstādināja no amata un viņam noteikts mājas arests.

Prokuratūra apsūdz Lukāno par viltus laulību organizēšanu, lai palīdzētu imigrantiem saņemt likumīgu uzturēšanās atļauju, kā arī par nelikumīgu atkritumu savākšanas līguma parakstīšanu ar migrantu uzņēmumu.

Pagājušajā mēnesī Riačē par mēru tika ievēlēts galēji labējās partijas "Līga" atbalstītais Antonio Trifoli, bet Lukāno neieguva pašvaldības deputāta mandātu.

Izvirzīto apsūdzību dēļ bijušajam Riačes mēram nav atļauts dzīvot pilsētā. Ziņu aģentūra ANSA otrdien vēstīja, ka viņa jaunākā pārsūdzība par šo ierobežojumu ir noraidīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu