Francijā izjauc neonacistu grupējumu, kas plānojis uzbrukumus ebrejiem un musulmaņiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Menahem KAHANA / AFP

Francijas policija izjaukusi neonacistu grupējumu, kas tiek apsūdzēts par uzbrukumu plānošanu ebreju vai musulmaņu lūgšanu vietām, otrdien atklāja anonīmi avoti tieslietu struktūrās.

No pagājušā gada septembra līdz šā gada maijam apsūdzības par uzbrukumu plānošanu izvirzītas pieciem biedriem no grupējuma, kas "ideoloģiski bijis tuvs neonacistu kustībai", atklāja izmeklēšanai pietuvināts avots.

"Izmeklēšanā tika pieļauts, ka viņi izstrādāja neskaidru plānu uzbrukumam, kas visticamāk būtu kādai lūgšanu vietai," klāstīja avots tieslietu struktūrās.

Anonīmie avoti neatklāja detalizētāku informāciju par iespējamiem mērķiem vai uzbrucēju motīvu.

Policija Francijas dienvidaustrumu pilsētā Grenoblē 2018.gada septembrī aizturējusi vīrieti apsūdzībās par noziegumiem, kas saistīti ar ieročiem. Izmeklēšana viņus aizveda līdz četriem citiem aizdomās turētajiem, no kuriem divi ir nepilngadīgi.

Janvārī izmeklēšanu pārņēma pretterorisma izmeklētāji, kas aizdomās turētajiem izvirzīja apsūdzības par noziegumiem saistībā ar terorismu, tostarp sprādzienbīstamu ierīču izgatavošanu un transportēšanu un dalību teroristiskā sazvērestībā.

Franciju kopš 2015.gada vairākas reizes skāruši džihādistu uzbrukumi, bet pēdējo mēnešu laikā mediju uzmanības lokā nonākusi informācija par vairākiem izjauktiem uzbrukumiem, ko plānojuši galēji labējie ekstrēmisti.

Novembrī seši cilvēki tika aizturēti aizdomās par uzbrukuma Francijas prezidentam Emanuelam Makronam plānošanu.

2017.gada jūlijā 23 gadus vecam vīrietim tika izvirzītas apsūdzības par atentāta pret Francijas prezidentu plānošanu Bastīlijas dienas militārās parādes laikā.

Vīrietis izmeklētājiem sacījis, ka vēlējās nogalināt Makronu kopā ar "musulmaņiem, ebrejiem, melnajiem un homoseksuāļiem". Viņa automašīnā tika atrasti trīs virtuves naži.

2018.gada jūnijā 13 cilvēki, kas saistīti ar radikālo grupējumu "Action des Forces Operationnelles" ("Operacionālo spēku rīcība"), tika aizturēti aizdomās par uzbrukuma musulmaņiem plānošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu