Nokritušu koku dēļ iespējami kavējumi vilcienu maršrutos līdz Slokai un Jaunķemeriem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

Nokritušu koku dēļ iespējami nebūtiski kavējumi vilcienu maršrutos līdz Slokai un Jaunķemeriem, informēja "Pasažieru vilciena" pārstāvis Egons Ālers.

Viņš stāstīja, ka viens koks kritis vilciena maršrutā aiz Smārdes, līdz ar to līdz Slokai un Jaunķemeriem vilciens kursēs pēc saraksta vai ar nelielām nobīdēm.

Savukārt otrs koks nokritis vilciena maršrutā Tukums I un Tukums II.

Ālers informēja, ka uzņēmums pasažieru pārvadāšanai ir noorganizējis autobusus. Pirmais autobuss no Tukuma II līdz Ķemeriem aties plkst.22, bet no Ķemeriem līdz Tukumam II aties plkst.22.10.

Tāpat autobusi atbilstoši vilcienu kustības sarakstam kursēs pārējos vilcienu maršrutos, kuros ir traucēta vilciena kustība.

Jau ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji patlaban atrodas 20 aktīvos izsaukumos, kas saistīti ar negaisa laikā nolūzušiem kokiem, aģentūrai LETA pavēstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Izsaukumi patlaban koncentrējas Kurzemē, Tukuma apkaimē, kuru šovakar šķērsojis negaiss.

Ņemot vērā sinoptiķu prognozes, ka negaisa mākoņi varētu šķērsot visu Latviju, VUGD aicina iedzīvotājus nenovietot automašīnas zem kokiem, sastatnēm un elektrības vadiem, kā arī nepieciešamības gadījumā vērsties pēc palīdzības dienestā, zvanot 112.

Kā ziņots, pērkona negaisa dēļ otrdienas vakarā vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību traucēta elektroapgāde, liecina dati elektroenerģijas sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartē.

Postījumi elektrolīnijās konstatēti galvenokārt teritorijā uz austrumiem no Kuldīgas un dienvidiem no Talsiem. Lielākie postījumi skāruši Tukuma apkaimi.

Tukumu un tā apkaimi piemeklējusi īslaicīga vētra, vietām sagāzti koki un bloķēti ceļi, ziņo vietējie iedzīvotāji.

Īsi pēc septiņiem vakarā pērkona negaiss sasniedza Tukumu un Engures novadu. Ziemeļkurzemē un Rīgas līcī ir vēl citi negaisa mākoņi, tie tuvojas Vidzemei.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu