Volkswagen Eiropā būvēs 36 000 uzlādes staciju elektriskajām automašīnām – daļu no tām arī Latvijā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Volkswagen

Volkswagen vēlas panākt strauju e-mobilitātes attīstību, tādēļ arvien vairāk tiek ieguldīts elektromobiļu uzlādes infrastruktūras izveidē. Līdz 2025. gadam Volkswagen grupa visā Eiropā plāno būvēt kopumā 36 000 uzlādes staciju, no kurām 11 000 veidos Volkswagen zīmols. Tās tiks uzstādītas Volkswagen rūpnīcās un pie dīleriem lielākajās pilsētās. Kopumā elektrouzlādes infrastruktūrā Eiropā Volkswagen grupa investēs aptuveni 250 miljonus eiro.

Volkswagen aplēses liecina, ka nākotnē 70 procentos gadījumu elektromobiļu uzlāde tiks veikta mājās vai darbā. No 2020. gada Volkswagen uzņēmums Elli piedāvās vispusīgus uzlādes risinājumus uzņēmumiem un patērētājiem, lai apmierinātu pieaugušo pieprasījumu. Būs pieejams plašs pakalpojumu klāsts — no ekonomiskākiem Wallbox, tostarp to uzstādīšana, līdz pat jaunajiem, videi draudzīgiem risinājumiem.

“Elektriskās automašīnas uzlāde nedrīkst būt sarežģītāka un neierastāka par viedtelefona uzlādi. Tāpēc mums nepieciešams daudz vairāk staciju sabiedriskās vietās un vienkāršāki noteikumi privāto Wallbox uzstādīšanai,” norāda par e-mobilitāti atbildīgā Volkswagen zīmola valdes loceklis Tomass Ulbrihs (Thomas Ulbrich).

Volkswagen arī ir uzsācis darbu pie infrastruktūras iespējām tiem, kas dodas garos pārbraucienos pa automaģistrālēm. Līdz 2020. gadam Volkswagen sadarbībā ar citiem ražotājiem uzstādīs 400 ātrās uzlādes stacijas ar līdz pat 2400 uzlādes punktiem pie nozīmīgākajiem autoceļiem visā Eiropā. Šīs pārvērtības skars arī Baltijas reģionu.

“Uzlādes infrastruktūra kļūs arvien svarīgāka straujai e-mobilitātes attīstībai Eiropā. Līdz 2020.– 2021. gadam šā lielā projekta ietvaros tiks uzbūvētas arī septiņas īpaši ātrās uzlādes stacijas Baltijā — divas no tām Latvijā, divas Igaunijā un trīs Lietuvā. Šajās stacijās būs no divām līdz 12 uzlādes vietām. Turklāt stacijas būs daudz jaudīgākas nekā pašreiz pieejamās 50kW uzlādes stacijas, jo ir paredzētas lielākas ietilpības akumulatoriem un jaudīgākiem elektriskajiem transportlīdzekļiem, tostarp Volkswagen ID. sērijas automašīnām," stāsta Volkswagen zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justs Nekrošus (Justas Nekrošius).

Paredzams, ka publiskās uzlādes stacijas tiks izmantotas aptuveni 25% gadījumu. Ir plānota arī sadarbība ar mazumtirgotājiem, lai elektromobiļa uzlādi var apvienot ar iepirkšanos.

“E-mobilitātei ir iespēja kļūt par īstenu veiksmes stāstu Eiropā. Mēs vēlamies apvienot spēkus ar nozarē iesaistītajiem, kā arī ar politiskajiem lēmuma pieņēmējiem, lai kopīgi panāktu uz tehnoloģijām balstītas strukturālās izmaiņas," stāsta e-mobilitātes valdes loceklis Tomass Ulbrihs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu