Bondars: Latvijas finanšu sektorā izveidojusies nedaudz pata situācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mārtiņš Bondars
Mārtiņš Bondars Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas finanšu sektorā ir izveidojusies nedaudz pata situācija, kad viena puse redz problēmas un meklē risinājumus, bet otra saka, ka neko mainīt nedrīkst un nevajag, šādu viedokli Latvijas Radio pauda Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars (AP).

Bondars atgādināja, ka Latvija nonākusi situācijā, kad valsti draud iekļaut "Moneyval" pelākajā sarakstā, kas bremzētu ekonomisko attīstību.

Deputāts domā, ka jomas sakārtošanai iecerētās likumu izmaiņas tiks pieņemtas, jo, lai arī politiķiem ir dažādi viedokļi, divos lasījumos grozījumi ir tikuši atbalstīti visai vienbalsīgi.

Bondars cer, ka ar grozījumiem pietiks, lai Latviju neiekļautu minētajā sarakstā, bet pēc tam būs vajadzīgs vēl darbs, lai situāciju turpinātu normalizēt, tostarp esot iespējams, ka likumus vēlreiz nāksies precizēt.

Kā atzīmēja politiķis, ja sistēmā ir problēmas, tad tajā jāveic kapitālais remonts, kas sevī ietver arī personāliju izmaiņas. Pēc viņa vārdiem, jaunam Finanšu un kapitāla tirgus komisijas sastāvam vajadzētu tikt izvēlētam oktobrī, novembrī vai decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu