Iespējams, pirmo reizi vēsturē no marihuānas pārdozēšanas miris cilvēks (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Marihuāna. Ilustratīvs attēls.
Marihuāna. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

ASV izmeklētājs paziņojis, ka atklājis pirmo zināmo gadījumu, kad cilvēks nomiris no marihuānas aktīvās vielas THC pārdozēšanas. Tiesa, eksperti viņa atklājumu stipri apšauba.

Izmeklētājs Kristijs Montegats no Sv. Jāņa baptistu draudzes Luiziānā medijiem atklāja, ka 39 gadu vecā anonīmā sieviete nomirusi februārī, kad “ieveipojusi” THC eļļu.

“Izskatījās, ka vainīgs ir tikai THC, jo autopsija neuzrādīja nekādas fiziskas slimības vai citus potenciālos nāves cēloņus. Toksikoloģijas rezultāti arī neuzrādīja nedz citas narkotikas, nedz alkoholu,” Montegats stāstīja laikrakstam “New Orleans Advocate”.

Viņš arī piebilda: “Es domāju, ka šī dāma saveipojās šo THC eļļu un saindējās ar to. Rezultātā viņa nevarēja paelpot un nomira.”

Sievietes toksikoloģijas ziņojums parādīja, ka viņas organismā uz katru asins mililitru bija 8,4 nanogrami THC. Montegats ir pārliecināts, ka tā var būt, ja tiek smēķēta eļļa ar ļoti augstu THC koncentrāciju.

Kolorādo štatā, kur marihuāna tika legalizēta 2013. gadā, ir pieņemts likums, ka pie stūres nedrīkst sēsties, ja THC līmenis pārsniedz 5 nanogramus uz mililitru asiņu.

Mirušās sievietes puisis teica, ka viņa trīs nedēļas pirms savas nāves tika nosūtīta uz slimnīcu, tomēr ārsti viņai nekādus nopietnus medikamentus nav izrakstījuši. Rezultātā viņa nomira no plaušu infekcijas.

“Es, protams, visu pamatīgi izpētīju, pirms nonācu pie sava secinājuma,” skaidroja Montegats.

Tomēr narkotiku eksperti ir skeptiski par šo paziņojumu.

Izdevumam “Independent” narkotiku eksperts Stīvs Rolless stāstīja, ka THC klātesamība asinīs uzreiz nenozīmē, ka tas ir nāves cēlonis. Viņš arī atzina, ka ir bijuši gadījumi, kad cilvēks pēc marihuānas smēķēšanas nomiris no kādas koronārās kaites, tomēr ir teju neiespējami to saistīt ar THC.

Savukārt Lielbritānijas profesors Deivids Nats paziņoja, ka sieviete, iespējams, nomira no paaugstināta spiediena un sirdsdarbības traucējumiem, ko it kā varētu izraisīt THC.

“Tieši tāpēc marihuānu nav ieteicams smēķēt cilvēkiem, kuriem ir sirdsdarbības traucējumi vai, piemēram, stenokardija,” viņš piebilda.

THC jeb tetrahidrokanabinols ir galvenā psihoaktīvā marihuānas sastāvdaļa. Tās efektu uz cilvēku vidū ir relaksācija, izmainīta apkārtnes uztvere, nogurums, izsalkums un samazināta agresija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu