Katrs desmitais bērns pasaulē spiests strādāt (1)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Apvienoto Nāciju Organizācijas Bērnu fonds (UNICEF) aicinājis pastiprināt cīņu pret bērnu nodarbināšanu, paziņojot, ka visā pasaulē 152 miljoni meiteņu un zēnu jeb gandrīz katrs desmitais bērns ir spiests strādāt.

Nepilna puse jeb 73 miljoni no bērniem, kam jāstrādā, to dara bīstamos apstākļos, liecina UNICEF paziņojums, kas izplatīts par godu 12.jūnijā atzīmējamajai Pasaules dienai bērnu darba novēršanai.

Visvairāk bērnu spiesti strādāt ir Āfrikā (72 miljoni) un Āzijas valstīs (62 miljoni). Bērnu darbs ir sastopams gandrīz visos ekonomikas sektoros, tomēr 70% nodarbināto bērnu strādā lauksaimniecībā, norādīja organizācija.

UNICEF aicināja valdības, pilsoniskās sabiedrības un uzņēmumus enerģiskāk cīnīties pret bērnu nodarbināšanas iemesliem - nabadzību, izglītības iespēju trūkumu un meiteņu diskrimināciju. "Nepietiek tikai nosodīt un aizliegt bērnu darbu," uzsvēra UNICEF vadītājs Vācijā Kristians Šneiders.

ANO Bērnu fonds secinājis, ka pēdējo desmit gadu laikā krasi sarucis nodarbināto bērnu skaits pasaulē - no 246 miljoniem bērnu 2000.gadā līdz 152 miljoniem 2016.gadā. Vienlaikus eksperti uzstāj, ka pēdējā laikā samazinājuma temps palēninās.

"Ja strādājošo bērnu skaits turpinās samazināties līdzšinējā tempā, 2025.gadā visā pasaulē strādās 121 miljons zēnu un meiteņu," norādīts UNICEF paziņojumā.

Foto: Bērnu darbaspēks Mjanmā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu