Spēcīgā negaisa sekas: apdrošinātāji saņēmuši atlīdzību pieteikumus vairāk nekā 50 000 eiro apmērā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Miglas žēlots rīts Tukumā pēc vētras
Foto: Miglas žēlots rīts Tukumā pēc vētras Foto: Jānis Škapars/TVNET

Spēcīgais negaiss, kas 11.jūnijā plosījās daudzviet Latvijā, nodarījis dažādus postījumus ēkām un automašīnām. Apdrošināšanas sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” (BTA) jau saņēmusi atlīdzību pieteikumus vairāk nekā 50 000 eiro apmērā.

“Atlīdzību pieteikumus vēl turpinām saņemt, bet jau šobrīd pieteiktas apdrošināšanas atlīdzības par vairāk nekā 50 000 eiro. Lielākie pieteikumi saistīti ar milzīgo krusas graudu bojātiem auto un krītošu koku nodarītiem postījumiem ēkām,” situāciju raksturo BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

Visvairāk atlīdzību pieteikumu - virs 25 000 eiro - saņemts par neparasti lielo krusas graudu dēļ nodarītajiem zaudējumiem.

“Piemēram, krusa sabojājusi kādas vidusskolas jumtu, par ko iesniegts atlīdzības pieteikums par gandrīz 4000 eiro. Līdzīga summa pieteikta par kādas noliktavas jumta bojājumu Kuldīgas novadā,” stāsta Liepiņš. Krusa tāpat izsitusi vairāku auto logus un sabojājusi virsbūvi, šie postījumi katrā gadījumā mērāmi vidēji 1500 eiro apmērā.

Spēcīgais vējš arī nodarījis postījumus ēkām - jau pieteiktas atlīdzības virs 10 000 eiro par vēja norautiem jumtiem, izsistiem logu stikliem, krītošu koku nodarītiem bojājumiem un arī elektroierīču sabojāšanos.

Zibens spēriena rezultātā atsevišķu pagastu mājsaimniecībās bojāti interneta vadi, drošības sistēmas, televīzijas translāciju raidītāji, elektriskās ierīces, par ko pieteiktas atlīdzības vairāk nekā 1000 eiro apmērā. Savukārt Raiskuma pagastā zibens spēriena dēļ bojāts apkures katla sūknis, lādētāji un dekoderi, par ko pieteikta atlīdzība 300 eiro apjomā.

Vairākums apdrošināšanas atlīdzību saņemtas no novadiem, kur vējš un krusa plosījās visspēcīgāk - Tukuma novada Tumes un Jaunsātu pagasta, Pelču, Kurmāles un Snēpeles pagasta Kuldīgas novadā, tāpat arī Engures, Lapmežciema un Smiltenes novada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu