Latvijas delegācijas karognesējs Eiropas spēļu atklāšanas ceremonijā būs džudists Borodavko

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Borodavko
Jevgeņijs Borodavko Foto: LOK arhīvs

Latvijas karogu II Eiropas Spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs džudo cīkstonis Jevgeņijs Borodavko, tā šodien nolēma Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas komandas “Minska 2019” vadība, sportisti un treneri.

Šodien, 12.jūnijā SIA “Latvijas Mobilais telefons” centrālajā administrācijas ēkā norisinājās Latvijas komandas “Minska 2019” informatīvā darba sanāksme un prezentācijas pasākums, kura laikā sportisti iepazinās viens ar otru, uzzināja praktisku informāciju, kas būs jāņem vērā Eiropas Spēļu laikā, noklausījās semināru par dopingu un kontroles procedūrām, kā arī uzzināja Latvijas delegācijas karognesēju II Eiropas Spēļu atklāšanas ceremonijā, kas norisināsies 21.jūnija vakarā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs un Latvijas komandas “Minska 2019” delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers atzīst, ka Eiropas Spēles ir ambiciozs projekts, ar potenciālu nākotnē kļūt par vienu no svarīgākajiem kompleksajiem sporta forumiem Eiropā. “Eiropas Spēles ir mērķtiecīga darba rezultāts, līdzīgi kā mūsu Latvijas komanda. Sastāvā ir iekļauti vieni no labākajiem un pieredzējušajiem Latvijas sportistiem, kā arī talantīgākie no junioru vecuma atlētiem, kuri noteikti nākotnē papildinās Latvijas Olimpiskās komandas rindas. Viens no šādiem pieredzējušākajiem līderiem ir Jevgeņijs Borodavko, Latvijas komandas “Minska 2019” karognesējs atklāšanas ceremonijā, kurš sevi ir apliecinājis kā talantīgu, neatlaidīgu un profesionālu sportistu.”

Jevģenijs Borodavko ir Latvijas džudo cīkstonis. Karjeras laikā piedalījies trijās Olimpiskajās spēlēs (Pekina 2008, Londona 2012 un Riodežaneiro 2016) un pasaules čempionātos, kā arī izcīnījis vairākas godalgas Eiropas čempionātos. Ar labiem panākumiem startējis pasaules un Eiropas čempionātos dažādās jauniešu vecuma grupās.

Iepriekš Latvijas komandas “Minska 2019” delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers atklāja, ka Latvijas komandas sastāvā ir savu pārstāvēto sporta veidu līderi Latvijā. “37 sportistiem šīs būs pirmās kompleksās sporta veidu sacensības karjerā, kā arī komandā būs 9 Olimpisko spēļu dalībnieki – Anastasija Grigorjeva, Jevgēņijs Borodavko, Aleksejs Rumjancevs, Aleksejs Saramotins, Madara Palameika, Lauma Grīva, Gunta Vaičule, Dmitrijs Jurkevičs un Jānis Leitis. 8 no 13 sporta veidiem norisināsies arī Olimpiskās kvalifikācijas sacensības – loka šaušanā, vieglatlētikā, badmintonā, šosejas riteņbraukšanā, džudo, karatē, šaušanā un galda tenisā. Komandas sastāvs ļauj cerīgi raudzīties uz labiem sportiskiem rezultātiem.”

II Eiropas Spēles Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā risināsies šā gada vasarā no 21. līdz  30. jūnijam, piedalīsies 50 Eiropas valstu labākie vasaras sporta veidu pārstāvji. Latvijas Olimpiskā komiteja Latvijas komandas sastāvā iekļāvusi 52 sportistus, kuri startēs 13 sporta veidos.

Viskuplāk Latvija II Eiropas Spēlēs Minskā būs pārstāvēta vieglatlētikā, kur Eiropas izlašu komandu sacensībās Latvija piedalīsies ar pilnu komandu – 15 sportistu sastāvā, kā arī 6 rezervistiem. Jāpiezīmē, ka I Eiropas Spēlēs Baku 2015.gadā Latvijas izlases komanda vieglatlētikā nepiedalījās, jo toreiz noritēja Eiropas komandu čempionāta zemākās jeb trešās līgas sacensības ar 14 valstu līdzdalību.

Latvija II Eiropas Spēlēs Minskā piedalīsies arī ar divām 3x3 basketbola komandām – sievietēm un vīriešiem. Pieci sportisti būs pārstāvēti kanoe sacensībās, četri startēs šosejas riteņbraukšanā, pa trīs piedalīsies boksa turnīrā un cīņā, divi mūsu pārstāvji būs arī šaušanas sacensībās, bet pa vienam sportistam no Latvijas būs badmintona, džudo, karatē, loka šaušanas, sambo un vingrošanas sacensībās.

Eiropas Spēles ir starptautiskas kompleksas sacensības, kuras tiek organizētas reizi četros gados, un tajās piedalās sportisti no visas Eiropas. II Eiropas Spēlēs Minskā sacensību programmā ir iekļauti 15 sporta veidu 23 disciplīnas – badmintons, 3x3 basketbols, bokss, cīņa, riteņbraukšana, vingrošana, kanoe, džudo, karatē, vieglatlētika, sambo, loka šaušana, šaušana, galda teniss un pludmales futbols. 8 sporta veidos šajās sacensībās noritēs arī kvalifikācija 2020.gada Tokijas Olimpiskajām spēlēm, bet divos sporta veidos – boksā un džudo - tiks noskaidroti arī labākie Eiropas čempionāta ietvaros. II Eiropas Spēlēs Minskā piedalīsies vairāk nekā 4000 atlētu no 50 Eiropas valstīm.

Latvijas komandas "Minska 2019" sportistu sastāvs: Ieva Pope (badmintons), Ligita Līga Golovko, Felicita Liepiņa-Liepa, Laura Okuņeva, Anete Blūma, Armands Seņkāns, Armands Ginters, Mārtiņš Šteinbergs, Roberts Pāže (visi - 3x3 basketbols), Mihails Pavlovs, Genādijs Merkulovs, Evanders Servuts (visi - bokss), Anastasija Grigorjeva, Karalina Tjapko, Dmitrijs Mihailovs (visi - cīņa), Jevgeņijs Borodavo (džudo), Maruta Aldiņa, Aleksejs Rumjancevs, Roberts Lagzdiņš, Aivis Tints, Gatis Pranks (visi - kanoe airēšana), Kalvis Kalniņš (karatē), Jānis Bružis (loka šaušana), Māris Bogdanovičs, Aleksejs Saramotins, Andris Vosekalns, Kristers Ansons (riteņbraukšana), Viktors Reško (sambo), Agate Rašmane, Lauris Strautmanis (abi - šaušana), Sindija Bukša, Paula Sprudzāne, Madara Palameika, Lauma Grīva, Patrīcija Sarmule, Marija Medvedeva, Līga Velvere, Gunta Vaičule, Elvijs Misāns, Kristaps Sietiņš, Rihards Bremze, Austris Karpinskis, Aleksandrs Kucs, Dmitrijs Jurkevičs, Jānis Leitis, Ilona Dramačonoka, Daniels Bambāls, Iļja Petrušenko, Reinis Krēgers, Anna Ševčenko, Patrīcija Cīrule (visi - vieglatlētika), Elina Vihrova (vingrošana).

I Eiropas Spēles 2015.gadā notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Latvijas delegācijas sastāvā bija iekļauti 65 sportisti un Latvija šajās spēlēs izcīnīja vienu zelta medaļu pludmales volejbolā un bronzas godalgu cīņas sportā. Par čempioniem kļuva Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet Anastasija Grigorjeva izcīnīja bronzu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu