Zviedrijā apelāciju tiesa attaisno par terorismu notiesātu Uzbekistānas pilsoni

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Zviedrijas apelāciju tiesa trešdien attaisnoja par terorismu notiesātu Uzbekistānas pilsoni.

46 gadus vecais Davids Idrisons pārsūdzēja viņam martā piespriesto septiņu gadu cietumsodu. Viņu atzina par vainīgu ķimikāliju iegādē, spridzekļu izgatavošanas instrukciju lasīšanā un uzbrukuma plānošanā teroristu grupējuma "Islāma valsts" vārdā.

Apelāciju tiesa arī atstāja spēkā attaisnojošo spriedumu vēl vienam 30 gadus vecam vīrietim no Uzbekistānas, kurš tika tiesāts par iesaisti uzbrukuma plānošanā.

Prokurors Pērs Linkvists vēlējās panākt ilgāku cietumsodu Idrisonam un notiesājošu spriedumu arī otram vīrietim, bet nespēja pārliecināt apelāciju tiesu.

Lai gan ķimikālijas un citi konfiscētie priekšmeti ir "vainu pastiprinoši apstākļi", ar tiem nepietiek, lai notiesātu abus par teroristiska rakstura nozieguma plānošanu, paziņoja tiesnesis Regnārs Palmkvists.

Idrisona advokāts Tomass Olsons ir apmierināts ar spriedumu.

Apelāciju tiesa arī atcēla zemākas instances tiesas lēmumu pēc soda izciešanas izraidīt Idrisonu no Zviedrijas.

Tomēr apelāciju tiesa apsūdzībās par terorisma finansēšanas aizlieguma pārkāpumu atstāja spēkā notiesājošu spriedumu 30 gadus vecajam Uzbekistānas pilsonim, Idrisonam un vēl diviem vīriešiem no Uzbekistānas.

Trīs vīrieši tika atzīti par vainīgiem 20 tūkstošu Zviedrijas kronu (1870 eiro) pārskaitīšanā "Islāma valstij". Idrisonam un vēl vienam vīrietim tika piespriests četru mēnešu cietumsods, 30 gadus vecajam vīrietim piesprieda sešu mēnešu cietumsodu, bet ceturto apsūdzēto attaisnoja.

Visi apsūdzētie savu vainu noliedza.

Viņus aizturēja pirms gada.

Iespējamie noziegumi notika Stokholmas pievārtē, kā arī Zviedrijas ziemeļos esošajā Strēmsundā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu