Netanjahu sieva atmaksās valstij 55 000 šekeļu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sāra un Benjamnins Netanjahu
Sāra un Benjamnins Netanjahu Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas premjerministra sieva Sāra Netanjahu panākusi vienošanos lietā par valsts līdzekļu izsaimniekošanu, piekrītot atmaksāt valstij aptuveni 55 000 šekeļu (13 566 eiro), trešdien paziņojusi Jeruzalemes apgabala tiesa.

Premjerministra Benjamina Netanjahu sieva pagājušā gada jūnijā tika apsūdzēta par nodokļu maksātāju naudas ļaunprātīgu izlietošanu savām vajadzībām, pasūtot premjera rezidencē ēdienus no restorāniem.

Izraēlas likumi aizliedz pasūtīt premjerministra rezidencei ēdienu no restorāniem, ja rezidencei ir pašai savs pavārs.

Sāra Netanjahu sākotnēji tika apsūdzēta krāpšanā un uzticības laušanā. Viņa apzināti izmantoja kļūdu, ko pieļāva premjerministra biroja amatpersonas, kas nav zinājušas, ka rezidencei ir savs pavārs.

Atvieglotajā apsūdzības rakstā, kas izdots šodien, krāpšana vairs nav minēta.

Apsūdzības rakstā teikts, ka Sāra Netanjahu no 2010.gada septembra līdz 2013.gada martam pasūtījusi sev, savai ģimenei un viesiem simtiem maltīšu, kopsummā par aptuveni 175 000 šekeļu (43 163 eiro). Sākotnējā apsūdzības rakstā norādītā summa bija divreiz lielāka.

Sāra Netanjahu sākumā noliedza viņai izvirzītās apsūdzības un viņas advokāti apgalvoja, ka lielāko daļu pasūtītā ēdiena apēduši diplomāti, nevis viņas ģimenes locekļi, tāpēc šīs maltītes apmaksājamas no cita budžeta.

Tikmēr Benjaminam Netanjahu draud daudz nopietnākas apsūdzības. Ģenerālprokurors Avičajs Mandelblits februāra beigās paziņoja, ka gatavojas izvirzīt premjeram apsūdzības korupcijā, krāpšanā un uzticības laušanā.

Netanjahu visas viņam izvirzītās apsūdzības ir noliedzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu