Rīgā noslēgusies "Basketball Without Borders" nometne

CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbolists Dāvis Bertāns piedalās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) un Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā 18. "Basketball Without Borders" (BWB) jauno talantu nometnē Elektrum Olimpiskajā sporta centrā.
Basketbolists Dāvis Bertāns piedalās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) un Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā 18. "Basketball Without Borders" (BWB) jauno talantu nometnē Elektrum Olimpiskajā sporta centrā. Foto: Ieva Makare/LETA

Rīgā trešdien noslēdzās 18."Basketball Without Borders" (BWB) nometne, kas tika rīkota, sadarbojoties Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA), Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) un Latvijas Basketbola savienībai (LBS).

Latvijā šī nometne notika pirmo reizi vēsturē, bet tajā piedalījās 40 puiši un 24 meitenes līdz 17 gadu vecumam no visas Eiropas.

Nometnes pēdējā dienā dalībnieki aizvadīja miniturnīru izšķirošās spēles, noskaidroja labākos trīspunktu metējus un aizvadīja Zvaigžņu spēles, bet noslēguma ceremonijā balvas saņēma spēlētājas un spēlētāji, kuri bija izcēlušies dažādās aktivitātēs.

Par labākajiem trīspunktu metējiem kļuva krievs Pāvels Savkovs un dāniete Alberta Rimdāla, bet nometnes vērtīgākajiem spēlētājiem (MVP) tika atzīti igauniete Anna Greta Asi un francūzis Žuans Begarins.

BWB Zvaigžņu spēlēs piedalījās arī divi Latvijas basketbolisti.

"Esmu ļoti priecīga par šo lielisko iespēju iegūt jaunu pieredzi," atzina Liepājas Sporta spēļu skolas audzēkne Līna Loceniece. "Īpaši noderīgas bija nodarbības basketbola tehnikas elementu stacijās pieredzējušu spēlētāju un treneru vadībā. Uzdevumi bija ļoti interesanti."

"Lieliska iespēja uzzināt ko jaunu un mācīties gan no cilvēkiem ar NBA pieredzi, gan vienam no otra," piebalsoja BJBS "Rīga/DSN" audzēknis Spānijas kluba Badalonas "Joventut" junioru komandas spēlētājs Krišs Helmanis. "Uzzināju sīkas uzmanības, detaļas, kuras palīdzēs laukumā kļūt labākam."

NBA kluba Ņūorleānas "Pelicans" spēlētājs Dairis Bertāns tikmēr pauda, ka bijis interesanti klātienē iepazīt Eiropas talantīgākos jaunos basketbolistus un dot viņiem kādus padomus.

Nometnē strādāja Kristapa Porziņģa pārstāvētā kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails un NBA klubu galveno treneru asistenti Džamals Mozlijs ("Mavericks") un Pablo Pridžioni (Bruklinas "Nets"), kā arī NBA spēlētāju attīstības treneri Kamerons Hodžs (Sanantonio "Spurs") un Maikls Rafins ("Pelicans"). Nometnes fiziskās sagatavotības treneris bija Keisijs Smits ("Mavericks"), bet tās direktori bija serbs Marins Sedlačeks (Filadelfijas "76ers") un austrālietis Patriks Hants (Pasaules Basketbola treneru asociācijas prezidents).

Nometnes darbā piedalījās vairāki pašreizējie un bijušie NBA spēlētāji, tostarp latviešu basketbolisti Dairis Bertāns ("Pelicans"), Dāvis Bertāns ("Spurs"), Rodions Kurucs ("Nets") un Porziņģis ("Mavericks"), kā arī Sems Dekers (Vašingtonas "Wizards") un Džonatans Aizeks (Orlando "Magic"). Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) pārstāvēja bijusī Konektikutas "Sun" un Fīniksas "Mercury" spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota un Rafaela Maskiadri (Losandželosas "Sparks"). Nometnē piedalījās arī Gunta Baško, kura pagājušajā nedēļā aizvadīja savu karjeras pēdējo spēli valstsvienībā, un Liene Jansone.

No Latvijas uz nometni bija uzaicināti Madlēna Ģērķe, Kristiāna Kulačkovska, Marta Daniela Leimane, Līna Loceniece, Krišs Helmanis, Rodijs Mačoha un Toms Skuja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu