Sīrijas parlaments ratificē lielākās ostas pārvaldes nodošanu Krievijas kompānijai (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sīrijas parlaments trešdien ratificēja likumprojektu, kas paredz nodot Sīrijas lielākās ostas Tartūsas pārvaldīšanu Krievijas kompānijai, ziņoja valsts mediji.

Valsts ziņu aģentūra SANA citēja transporta ministra Ali Hammuda teikto, ka "investīciju kontrakts ar šo Krievijas kompāniju ir vislabākais šai ostai, lai tā izmantotu savu stratēģisko pozīciju, gūtu peļņu un būtu par vārtiem ekonomiskām un komerciālām investīcijām Sīrijā (..) uz 49 gadu periodu".

Sīrijas valdība un Krievijas kompānija "Strojtransgaz" aprīlī parakstīja vienošanos par Tartūsas ostas pārvaldīšanu un paplašināšanu.

Hammuds paskaidroja, ka šis kontrakts nodod Krievijas kompānijai ostas pārvaldīšanu, bet ne īpašuma tiesības uz to.

Kontrakts paredz izveidot direktoru padomi ar sešiem locekļiem, no kuriem trīs būtu no Sīrijas un pārējie – no "Strojtransgaz", bet padomes vadība būtu uzticēta Krievijas pārstāvjiem, ziņoja SANA.

Hammuds apstiprināja, ka lielākā daļa ostas strādnieku saglabās savas darbavietas un tikai 15% strādājošo būs no ārvalstīm.

Likumprojekts vēl ir jāapstiprina Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam.

Tartūsā atrodas Krievijas karaflotes bāze. Krievija ir bijusi viena no galvenajām Asada atbalstītājām, kopš 2011.gadā Sīrijā sākās nemieri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu