Tramps neizslēdz iespēju noteikt sankcijas pret "Nord Stream 2" iesaistītajām valstīm (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps neizslēdz iespēju noteikt sankcijas pret valstīm, kas ir iesaistītas projektā “Nord Stream 2”. Viņš gan neprecizēja, pret kurām valstīm šādas sankcijas varētu tikt noteiktas, vēsta “Deutsche Welle”.

“Tas ir tas, par ko mēs spriežam, un par ko es domāju,” sacīja Tramps pēc tikšanās ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu.

Īpaši asi Tramps vērsās pret Vāciju, kas atbalsta “Nord Stream” projektu.

“Mēs aizsargājam Vāciju no Krievijas, bet tajā pašā laikā Krievija saņem miljardiem dolāru no Vācijas,” sacīja Tramps. Viņš Berlīnes dalību šajā projektā nosauca par milzīgu kļūdu norādot, ka “šādi Vācija nonāk atkarībā no Krievijas, un sliktākajā gadījumā var kļūt par Krievijas ķīlnieci”. Tramps uzsvēra, ka galējais lēmums par Vācijas dalību “Nord Stream 2” ir jāpieņem pašai Vācijai.

Paredzams, ka “Nord Stream 2” būs 1200 kilometrus garš gāzes vads, kas apies Poliju un Ukrainu un ļaus tiešā veidā nogādāt dabasgāzi no Krievijas Vācijā.

Šis projekts sašķēlis arī Eiropas Savienību divās viedokļu nometnēs – Austrumeiropas, Ziemeļeiropas, kā arī Baltijas valstis uzskata šo projektu par Eiropas Savienības ekonomiskās neatkarības apdraudējumu.

Vācijā politiskajās aprindās gan ir vērojams atbalsts šim projektam – tas varētu ļaut aizstāt atomenerģiju.

Formāli simtprocentīgs gāzes vada īpašnieks ir uzņēmums “Gazprom”. Tomēr atbalstu Krievijas uzņēmumam sniedz Vācijas koncerns “Wintershall”. Tāpat “Nord Stream” projektā piedalās Lielbritānijas un Nīderlandes uzņēmums “Shell”, Francijas “Engie” un Austrijas “OMV”.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu