"Street Food Latvia" sadarbībā ar "Latvijas zaļo punktu" ievieš vairākkārt lietojamo glāžu depozīta sistēmu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

"Street food" jeb ielu ēdiena kultūras attīstītājs Latvijā "Street Food Latvia" sācis sadarbību ar vides apsaimniekotāju "Latvijas zaļais punkts", ieviešot vairākkārt lietojamo plastmasas glāžu depozīta sistēmu publiskiem pasākumiem, aģentūru LETA informēja "Latvijas zaļā punkta" preses sekretāre Daiga Buča.

Viņa sacīja, ka sadarbības mērķis ir veicināt samazinātu atkritumu apmēru, tostarp plastmasas glāzes, kas veido festivālu un citu lielu publisko pasākumu apjomīgāko atkritumu daļu.

Buča atzīmēja, ka depozīts patlaban pieejamas "Street Food Latvia" pastāvīgās rezidences "Angārs" apmeklētājiem Tallinas ielas kvartālā, Rīgā.

"Latvijas Zaļā punkta" direktors Kaspars Zakulis sacīja, ka vairākkārt lietojamo plastmasas glāžu depozīta sistēmas ieviešana ir viens no pirmajiem soļiem cīņā ar plastmasas atkritumiem. "Tāpēc mēs ceram uz pozitīvu notikumu attīstību un dabai vēl draudzīgākām tendencēm visā publisko pasākumu sektorā jau vistuvākajā nākotnē," viņš sacīja.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Latvijas zaļais punkts" pērn strādāja ar 6,33 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga 3,9 reizes un bija 936 750 eiro.

Kompānija "Latvijas zaļais punkts" reģistrēta 2000.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 1,087 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu