Ronalds Ķēniņš atgriezīsies NHL?

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: EPA/Scanpix

Par Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pakalpojumiem interesi izrāda Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vinipegas "Jets", liecina portāla TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija. 

28 gadus vecais Ķēniņš, gatavojoties jaunajai sezonai, tiks uzaicināts uz "Jets" komandas treniņnometni. 

"Jets" organizācija Ķēniņam nav sveša. 2013. gadā viņš piedalījās jauno talantu treniņnometnē. Vinigepas klubam viņš ir labi zināms hokejists. 

Iepriekšējā sezona Ķēniņam bija viena no veiksmīgākajām viņa karjerā. Pārstāvot Šveices augstākās līgas (NLA) komandu "Lausanne", uzbrucējs 49 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 10 vārtu guvumiem un 19 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt 12 izslēgšanas turnīra mačos guva trīs vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles. 

Pats Ķēniņš pasaules čempionāta laikā Bratislavā portālam TVNET apstiprināja: ja saņems piedāvājumu no "Jets", tad labprāt spēlētu šīs komandas sastāvā. Viņa līgumā ar "Lausanne" ir atrunāts punkts, kas piedāvājuma gadījumā no NHL viņam neliek šķēršļus atstāt komandu Šveicē. 

Ķēniņa draudzene dzīvo Kenorā, kas, braucot ar automašīnu, ir divu stundu attālumā no Vinipegas. 

NHL čempionātā Ķēniņš ir aizvadījis 43 mačus Vankūveras "Canucks" sastāvā. Viņam izdevās veiksmīga debija 2014./2015. gada sezonā. Kopumā latvietis pasaules spēcīgākajā līgā guvis piecus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles. 

Pirms pievienošanās "Canucks" sistēmai par Ķēniņu nopietnu interesi izrādīja arī "Jets", taču Vankūveras komanda pirmā piedāvāja līgumsaistības. 

Šogad pasaules čempionātā Slovākijā Ķēninš septiņās spēlēs guva divus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles. 

Ķēniņam ir NHL hokejista potenciāls. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu