Kāpēc ceļmalās mētājas gumijas driskas un ko tas liecina par satiksmes drošību (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Braucot pa Latvijas ceļiem, to malās nereti redzamas melnas gumijas driskas - kravas auto riepu paliekas pēc to plīšanas. 

Riepas plīst, un no tā nav pasargāti arī kravas auto. Ja tā notiek, sekas var būt traģiskas. To nesen pierādīja gadījums uz autoceļa Rīga-Ērgļi, kad kādai kravas mašīnai plīsa riepa, vadītājs zaudēja kontroli pār smago auto un tas iebrauca pretējā joslā. Rezultātā notika sadursme ar pretī braucošu vieglo mašīnu, un divi cilvēki negadījumā gāja bojā.

Atskatoties uz šo traģisko avāriju, televīzijas raidījums 4. studija devās reidā ar Valsts policijas darbiniekiem, lai pārliecinātos, cik apzinīgi ir kravas auto šoferi uz Latvijas ceļiem. Izrādās, ka grēkotāju, kas satiksmē piedalās ar braukšanai nepiemērotām riepām, ir visnotaļ daudz. 2016.gadā tādu bijis 131, 2017.gadā - 251, 2018.gadā - 201, bet šā gada pirmajos piecos mēnešos - 69.

Kā noskaidrots policijā, visbiežāk grēko vietējie kravas autovadītāji, kas pārvietojas tepat Latvijas teritorijā, nevis tālbraucēji. Arī šajā 4.studijas reportiera un policijas reidā kāda kravas auto riepas izrādās tik nodilušas, ka protektora dziļumu pat grūti nomērīt un riepa draud kuru katru brīdi plīst.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu