Kriminālvajāšanai nodota lieta par naudas zādzību no kaimiņa dzīvokļa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas kriminālvajāšanai nodevušas kriminālprocesu par naudas zādzību no kaimiņa dzīvokļa Ventspilī, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Šā gada maija beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika saņemta informācija par to, ka Ventspilī no kāda dzīvokļa ir nozagta nauda - aptuveni 225 eiro. Tajā pašā dienā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts kāds vīrietis, pie kura arī tika atrasta gandrīz visa nauda. Valsts policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī, stāstīja Šeršņova.

Policija noskaidrojusi, ka vīrietis dzīvo tajā pašā mājā, kurā dzīvo cietušais, un sava kaimiņa dzīvoklī iepriekš jau bija viesojies, tāpat viņš labi zināja, kur kaimiņš glabā naudu. Nozieguma izdarīšanas dienā iespējamā vainīgā persona dzīvoklī iekļuva pa atvērtu logu un nozaga naudu, kura atradās somā uz skapja.

Aizdomās turētais jau iepriekš ir sodīts un savu vainu atzīst. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, informēja policijas pārstāve.

VP atgādina, ka arī vēdināšanas režīmā atstāti logi un balkonu durvis ievērojami atvieglo zagļu iekļūšanu mājoklī. Jāņem vērā, ka zagļi mēdz iekļūt mājokļos ne tikai pa atvērtiem pirmo stāvu logiem, bet, izmantojot balkonus, arī pa otro un trešo stāvu logiem. Šajā gadījumā zaglis iekļuvis dzīvoklī pa pirmā stāva logu.

Šeršņova piebilda, ka durvis un logi ir jāver un jāslēdz ciet ne tikai mājokļiem, bet arī transportlīdzekļiem. Šonedēļ VP saņemta informācija par to, ka Ventspilī no neaizslēgta transportlīdzekļa ir nozagts naudas maks ar dokumentiem. Šajā gadījumā par notikušo ir sākts kriminālprocess, pastāstīja Šeršņova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu