Daugavpilī likvidē nelikumīgu alkohola ražotni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) Daugavpilī likvidējusi nelikumīgu alkohola ražotni, konfiscējot lielu daudzumu alkohola un cigarešu, informēja VP Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Pārbaudot informāciju, ka Daugavpilī, iespējams, notiek akcizēto preču nelikumīga aprite, likumsargi ieradušies kādā mājsaimniecībā, lai iepriekš sākta kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā veiktu nekustamā īpašuma apskati. Kratīšanas laikā policisti konstatējuši, ka dzīvoklī ir ierīkota alkohola ražotne, tiek glabāti nelikumīgi alkoholiskie dzērieni, kā arī to izgatavošanai izmantojamās izejvielas.

Kopumā konfiscēti aptuveni 585 litri brāgas un gatavās produkcijas - kandžas, alkohola ražošanas ierīces un izejvielas. Turpat tika aizturēti arī iespējamie vainīgie - 1984.gadā un 1970.gadā dzimuši vīrieši, kuri jau vairākkārt bija nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, saražoto alkoholu vīrieši, visdrīzāk, bija plānojuši realizēt nelikumīgās akcizēto preču tirdzniecības vietās - tā sauktajās točkās.

Turpinot darbu, pēc dažām dienām pārbaudīta arī kāda privātmāja, kurā konfiscēti vēl 635 litri nelegālā alkohola, ka arī 14 000 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Šoreiz saistībā ar notikušo tika aizturēts kāds 1988.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Arī viņš iepriekš bija nonācis likumsargu redzeslokā.

Lai precīzi noteiktu abos gadījumos konfiscēto vielu skaitu un sastāvu, nozīmētas ekspertīzes. Pašlaik VP turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajiem vainīgajiem par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu