Rīgas domes VL-TB/LNNK frakcija rosina pašvaldības bērnudārzos pilnībā pāriet uz mācībām valsts valodā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vietu skaita ziņā lielākais pašvaldības bērnudārzs "Blāzmiņa" pēc renovācijas.
Vietu skaita ziņā lielākais pašvaldības bērnudārzs "Blāzmiņa" pēc renovācijas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcija rosina visās Rīgas domes pakļautībā esošajās pirmsskolas izglītības iestādēs ieviest mācību programmas valsts valodā, informēja frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

Frakcija aicina nākamajā Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē iekļaut jautājumu par pirmsskolas izglītības iestāžu pāreju uz mācībām valsts valodā ar 2020/2021.mācību gadu.

Kā norāda frakcijas priekšsēdētājs Nauris Puntulis, katrai pašvaldībai ir iespēja noteikt mācību valodu savās izglītības iestādēs atbilstoši likuma rāmim valstī.

"Šādu iespēju noteikti jāizmanto arī Rīgai un jānodrošina pakāpeniska izglītības pāreja uz mācībām valsts valodā, šis ir pirmais solis. Jau šobrīd bērnudārzu rindas ir rādītājs, ka pieprasījums pēc pirmsskolas izglītības valsts valodā ir daudzkārt lielāks nekā piedāvājums Rīgas pilsētā," pauž Puntulis.

Frakcija aicina komiteju pieņemt lēmumu, ar kuru uzdotu atbildīgajam Izglītības, kultūras un sporta departamentam sagatavot un līdz 30.augustam iesniegt komitejā nepieciešamos normatīvo aktu grozījumus, ar mērķi nodrošināt visos Rīgas bērnudārzos ieviest mācību programmas valsts valodā, sākot ar 2020./2021.mācību gadu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu