ASV izplata video par Omānas līča incidentu (43)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV armija ceturtdien izplatījusi videoierakstu, kurā esot redzams, kā Irānas Revolucionārā gvarde aizvāc neeksplodējušu magnētisko mīnu no Japānai piederošā naftas tankkuģa, kas ceturtdien Omānas līcī tika pakļauts uzbrukumam.

ASV Aizsardzības ministrijas Centrālais štābs, kas atbildīgs par operācijām Tuvajos Austrumos, izplatījis arī fotogrāfijas, kuros redzama pie kuģa korpusa piestiprinātā mīna pirms tās aizvākšanas.

Šādi attēli parasti tiek atzīti par slepeniem un netiek publiskoti, un to nodošana atklātībai acīmredzami liecina par Vašingtonas centieniem pārliecināt pasauli, ka par ceturtdien notikušajiem uzbrukumiem Japānai piederošajam kuģim "Kokuka Courageous" un Norvēģijai piederošajam tankkuģim "Front Altair" atbildīga ir Irāna.

Uz abiem kuģiem notika eksplozijas, kas lika komandām tos pamest un atstāt dreifējam ūdeņos starp Persijas līča valstīm un Irānu.

Teherāna savu atbildību par šiem incidentiem kategoriski noliegusi.

ASV Centrālā štāba pārstāvis karaflotes kapteinis Bils Urbāns pavēstīja, ka Irānas Revolucionārās gvardes patruļkuģis novērots ceturtdienas pēcpusdienā, tuvojamies japāņu tankkuģim, un ticis nofilmēts, kā tā apkalpe aizvāc pie tā korpusa piestiprināto neeksplodējušo magnētisko mīnu.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu