NBA zvaigznei Tompsonam konstatēts ceļgala krustenisko saišu plīsums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Klejs Tompsons
Klejs Tompsons Foto: Ken Blaze/REUTERS

Vienam no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" līderiem Klejam Tompsonam konstatēts ceļgala krustenisko saišu plīsums, vēsta ESPN.

Ceturtdien pirmo reizi vēsturē par NBA čempioniem tika kronēti Toronto "Raptors", kuri finālsērijas sestajā spēlē izbraukumā ar 114:110 pieveica iepriekšējo divu gadu čempioni "Warriors" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-2.

Gūdams 30 punktus 32 minūtēs, Tompsons ceturtdienas spēles trešās ceturtdaļas izskaņā guva ceļgala traumu un pēc tam laukumā vairs neatgriezās.

Pēcāk sarunā ar ESPN Tompsona aģents Gregs Lorenss norādīja, ka basketbolistam ir pārrautas kreisās kājas ceļgala krusteniskās saites. Līdz ar to viņš nevarēs spēlēt ilgu laiku, turklāt pastāv varbūtība, ka spēlētājam būs jāizlaiž pat visa nākamā sezona.

Nu jau aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā Tompsons 78 spēlēs vidēji iemeta 21,5 punktus, kamēr 21 izslēgšanas turnīra cīņā viņa kontā caurmērā 20,7 punkti.

"Warriors" šajā izslēgšanas turnīrā vairākkārt cīnījās ar savainojumiem, jo tai ilgu laiku nevarēja palīdzēt Kevins Durants, kurš turklāt atgriešanās mačā pārrāva Ahilleja cīpslu un tagad arī nespēlēs ilgu laiku.

"Kad traumu guva Klejs un sapratām, ka viņam šī spēle ir beigusies, pie sevis nodomāju: jūs laikam jokojat. Tam beidzot ir jāpieliek punkts," par situāciju ap traumām sacīja "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers. "Līdz tam smagi cīnījāmies, un mums bija iespēja panākt septīto spēli."

"Raptors" šogad arī iekļuva savā vēsturē pirmajā NBA finālā, kamēr "Warriors" cerēja izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu