Lenards: Vēl pērn daudzi mani apšaubīja

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kavai Lenards
Kavai Lenards Foto: AFP/SCANPIX

Vēl pirms gada daudzi apšaubījuši vienu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznēm Kavai Lenardu, jo uzskatīja, ka viņš simulējis savainojumu un nav vēlējies spēlēt Sanantonio "Spurs" sastāvā, pēc čempiontitula izcīnīšanas kopā ar Toronto "Raptors" teica Lenards.

Ceturtdien pirmo reizi vēsturē par NBA čempioniem tika kronēti "Raptors", kuri finālsērijas sestajā spēlē izbraukumā ar 114:110 pieveica iepriekšējo divu gadu čempioni Goldensteitas "Warriors" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-2.

Lenards "Raptors" sastāvu papildināja pirms šīs sezonas, kad tika iemainīts no latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētās "Spurs".

"Kā jau teicu pēc aizmainīšanas, tobrīd vēlējos koncentrēties darbam šeit un vēstures pārrakstīšanai. To arī paveicu. Vēl joprojām spēlēju basketbolu, neatkarīgi no tā, kādas komandas formastērps man ir mugurā. Jau pirms manas atnākšanas šī vienība bija sekmīgi spēlējusi izslēgšanas turnīrā - zināju, ka tā ir talantīga komanda. Uzreiz pēc aizmainīšanas aizsūtīju Kailam Laurijam ziņu, ka šeit mums jāpaveic kaut kas īpašs. Šeit nu mēs esam," pēc čempiontitula izcīnīšanas teica Lenards, kurš tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

Pamatlaika beigās "Warriors" komandai gan bija iespēja apturēt "Raptors" ceļu pretī uzvarai, tomēr mājinieku līdera Stefana Karija tālmetiens lidoja grozam secen.

"Karija metiens nebija no labākajiem, lai gan viņš arī tādus ir trāpījis. Tobrīd vairāk koncentrējos uz atlēkušās bumbas savākšanu," skaidroja Lenards.

"Vēl pērn daudzi mani apšaubīja. Domāja, ka es simulēju traumu vai nevēlos spēlēt "Spurs" komandā. Tas viss nokļuva medijos. Tobrīd apzinājos, ka man jādara sevi priecīgu un nevienu citu. Jāuzticas sev, un nav jāklausās tajā ko par mani runā," izteicās Lenards.

Šajā vasarā Lenards var izvēlēties, vai turpināt līgumu ar "Raptors" uz vēl vienu sezonu, vai arī to pārtraukt un kļūt par brīvo aģentu. Sezonas laikā bieži izskanēja runas, ka viņš varētu pievienoties kādam no Losandželosas klubiem, bet palikšanu Toronto varētu veicināt vien NBA čempiontitula izcīnīšana, kas tagad arī ir paveikts.

Lenards gan savus vasaras plānus pēc ceturtdienas spēles nebija gatavs atklāt. Viņš kļuvis par trešo basketbolistu vēsturē aiz Lebrona Džeimsa un Karīma Abdula Džabara, kurš par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzīts divu dažādu klubu sastāvos.

Finālsērijā Lenards vidēji mačā iemeta 28,5 punktus.

Tikmēr "Raptors" galvenais treneris Niks Nērss norādīja, ka šis tituls Toronto, kura zināma vairāk kā hokeja pilsēta, nozīmē daudz.

"Šis panākums nozīmē ļoti daudz pilsētai, valstij un šiem spēlētājiem," teica Nērss, kuram nebija iebildumu, ka "Raptors" neizcīnīja titulu savā laukumā. "Tu gūsti uzvaru un vienkārši par to esi priecīgs - tas jau arī ir jāsvin!"

"Šie 12 mēneši bija lieliski. Uzlabojām komandas sastāvu. Šī bija lieliska grupa ar puišiem, kuri smagi cīnījās, turklāt pēdējos divus mēnešus, kamēr notika izslēgšanas turnīrs, viņi nesūdzējās par nogurumu," komandu slavēja Nērss. "Viņi turpināja mācīties un pilnveidoties, kas bija viena no atslēgām ceļā uz čempiontitulu."

Nērss par "Raptors" galveno treneri kļuva vien pērn. Toronto komanda ir pirmā NBA vēsturē, kas izcīnījusi čempiontitulu, nebāzējoties ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu