Briedis pret Glovacki - cīņa par pasaules čempiona jostām (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" aizvadīs Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pusfināla cīņu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg). Viņam pretī stāsies Kšištofs Glovackis no Polijas. Dueļa sākums paredzēts ap pusnakti.

Cīņas likme ir ne tikai iekļūšana supersērijas finālā, lai pretendētu uz boksa leģendas Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju, bet arī WBC un WBO pasaules čempiona jostas.

Briedis ir bijušais pasaules čempions WBC versijā, bet Glovackim savulaik piederēja WBO tituls. Abi karjerā ir piedzīvojuši vienu zaudējumu, piekāpjoties Ukrainas bokserim Oleksandram Usikam.

Briedis tiek uzskatīts gan par cīņas, gan visa supersērijas turnīra galveno favorītu. Savukārt polim pirms supsersērijas sākuma tika atvēlēts trešais numurs.

Pirms šīs cīņas "Arēnā Rīga" tiks noskaidrots pirmais finālists - Juniers Dortikoss (Kuba) spēkosies pret Endrū Tabiti (ASV). Par šī dueļa favorītu tiek uzskatīts Kubas bokseris.

Briedim šonedēļ preses konferencē tika vaicāts, kurš no pirmā pusfināla pāra varētu uzvarēt, uz ko Latvijas boksa zvaigzne atbildēja, ka viņš priekšroku dod Dortikosam. 

"Vairāk plusu lieku Dortikosam. Atklātajā treniņā viņš mani izbrīnīja. Viņš ir vairāk sācis kustēties ar kājām," atzina Briedis.

Juniers Dortikoss
Juniers Dortikoss Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

"Ja man pirms kādiem desmit gadiem kāds teiktu, ka Latvijā var notikt šādi pasākumi, es nekad neticētu," iepriekš preses konferencē neslēpa Briedis. 

"Šeit ieradušies pasaules klases atlēti, uz cīņām tiek liktas top čempionu jostas. Varētu teikt, ka ir piepildīts mans sapnis."

Pirms šīs cīņas Brieža nometnē atgriežas viņa bijušais treneris Vasīlijs Čerņigovs, kuru piesaistīt ieteicis treneris Dmitrijs Šiholajs. Briedis jau iepriekš vairākkārt izteicies, ka Čerņigovs viņam ir kā otrais tēvs. 

"Čerņigovs man atmiņā atgrieza vairākas interesantas lietas. Paldies arī Agrim Freijam, kurš ieguldīja lielu darbu manā sagatavošanā," sacīja Briedis.

Vasīlijs Čerņigovs
Vasīlijs Čerņigovs Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Turnīra idejas autors un rīkotājs Kalle Zauerlands portālam TVNET pauda, ka boksa supersērija var būt tramplīns, lai bokseris kļūtu par pasaules mēroga slavenību.

"Uzskatu, ka bokserus var iedalīt trijās kategorijās: vienus pazīst boksa aprindās, otri ir populāri visā pasaulē tieši sporta nozarē, bet trešie ir popkultūras daļa (angļu val. "mainstream" - aut.). Pasaules sporta aprindās labi zina aptuveni 10 bokserus, bet popkultūrā varbūt trīs."

"Ja Briedis šogad uzvarēs supersērijā, tad var kļūt par vispasaules sporta zvaigzni. Gluži kā Usiks," savu viedokli izteica Zauerlands.

Polijas medijs TVP nesen ziņoja, ka supersērijas pusfinālu uzvarētāji saņems pa miljonam ASV dolāru katrs. Zauerlands Latvijas žurnālistiem sacīja, ka summa varētu pārsniegt vienu miljonu.

Kalle Zauerlands
Kalle Zauerlands Foto: Ieva Makare/LETA

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. 

Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

33 gadus vecais Dortikoss izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis 1 zaudējumu.

Savukārt 29 gadus vecais Tabiti piedalījies 17 cīņās, visās gūstot uzvaru. Viņa kontā ir 13 panākumi ar pretinieka nokautu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu