Saulgrieži Jūrmalas brīvdabas muzejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Vasaras saulgrieži ir tas laiks, kad daba atveras visā pilnībā un sniedz cilvēkam dabas stihiju enerģijas. Tieši Jāņos mēs atkal atskāršam, ka esam dabas bērni, mēs fiziski sajūtam, ka visa dzīvā radība saņem spēkus, uzplaukst neparastā krāšņumā un dāsni dalās ar mums. Mēs jūtamies vienoti – daba un cilvēks. Līgo svētki ir pilni ar daudz dažādiem maģiskiem rituāliem un tas ir labākais laiks sevis un apkārtnes svētīšanai, attīrīšanai un enerģijas uzkrāšanai.

Ko nozīmē vasaras saulstāvju laiks, par tā laika enerģētiku, kāpēc un kas tika darīts, jums pastāstīs un rituālu novadīs Māra Brante – godu un rituālu vadītāja, baltu dzīves ziņas un kalendāra pētītāja.

Stāstniece, pirtniece, zāļu sieva Līga Reitere pazīst savvaļas augus un dos padomus, kā tos pielietot sadzīvē, pārtikā, tējās un pirtī.

Pirmo reizi tiksimies ar alus brūvētāju, kas labprāt dalīsies ar saviem alus darīšanas noslēpumiem. Vērtēsim un garšosim! Vēl siesim sieru un cepsim maizi.

Mūsu miesu veido tas, ko mēs ēdam, mūsu garu veido tas, ko mēs piedzīvojam. Ļausimies gara un garšas lutināšanai 15.jūnijā, 12:00 – 15:00, Jūrmalas brīvdabas muzejā, Tīklu ielā 1a, Buļļuciems.

Vasaras Saulgriežu noskaņu un lustīgu atmosfēru radīs folkloras kopa “Milzkalnieki”.

Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu