Medijs: lietuviešu NBA zvaigzne Valančūns atsakās no 17 miljonu līguma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Žygimantas Gedvila/15min.lt

Lietuviešu basketbolists Jons Valančūns izvēlējies automātiski nepagarināt līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Memfisas "Grizzlies", tādējādi viņš šovasar kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, vēsta ESPN.

Valančūns, kuram ir 27 gadi, varēja izvēlēties, vai turpināt līgumu ar "Grizzlies" vēl uz vienu sezonu un par to saņemt 17,6 miljonus dolāru (15,6 miljonus eiro).

Tomēr basketbolists nolēmis pārtraukt esošo kontraktu un kļūt par brīvo aģentu, mēģinot tikt pie jauna līguma, kas varētu būt ienesīgāks ilgtermiņā.

Tiesa, par Valančūna galveno prioritāti tiek uzskatīta palikšana tieši "Grizzlies" komandā, kas viņu ieguva sezonas laikā maiņas darījumā ar nu jau NBA čempioni Toronto "Raptors", pretējā virzienā dodoties spānim Markam Gasolam.

Savainojumu dēļ Valančūns iepriekšējā sezonā aizvadīja tikai 49 spēles, kuru laikā vidēji izcēlās ar 15,6 punktiem, 8,6 atlēkušajām bumbām un 1,1 bloķētu metienu.

Savukārt visas savas NBA karjeras laikā Valančūns caurmērā atzīmējies ar 17,3 punktiem, 12,2 atlēkušajām bumbām un 1,5 bloķētiem metieniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu