Lāce Puntuļa kandidatūru komentē atturīgi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Māra Lāce
Māra Lāce Foto: Kristaps Bardziņš

Jautājumiem, kas saistīti ar muzeju infrastruktūras pilnveidošanu ir jābūt nākamā kultūras ministra prioritāšu sarakstā, sacīja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) direktore Māra Lāce.

Kā būtisku Lāce minēja arī topošajā Muzeja krātuvju kompleksa projekta noslēgšanu, lai muzeju darbinieki varētu uzsākt pārvākšanās procesu.

Muzeju darbiniekus uztrauc un interesē, lai tiktu turpinātas iesāktās lietas un, lai nākamais kultūras ministrs izprot kultūras mantojuma jomu, uzsvēra Lāce.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kultūras ministra amatam virzītā operdziedātāja, pašreizējā Rīgas domes deputāta Naura Puntuļa kandidatūru Lāce komentē atturīgi.

"Muzeju nozares aprites lokā neesam viņu redzējuši, tāpēc nevaru spriest par viņa zināšanām un izpratni pat kultūras mantojuma jomu. Katrā ziņā, viņam būs daudz ko mācīties,"

sacīja Lāce.

LNMM direktore cer, ka nākamais kultūras ministrs risinās jautājumus, kas saistīti ar kultūras darbinieku atalgojumu, Laikmetīgās mākslas muzeja iespējām nākotnē un muzeju krājumu papildināšanu ar šodienas mākslinieku darbiem.

Foto: Zane Bitere/LETA

"Ļoti gribētos ministru, kuram būtu redzējums par šo citiem šķietami vieglo sfēru, bet tā tomēr ir ļoti nopietna, jo kultūras joma ir nacionālas valsts pastāvēšanas jautājums," pauda Lāce.

Kā vēstīts, Puntulis iepriekš žurnālistiem norādīja, ka, viņaprāt, viņš spēs labi pildīt kultūras ministra pienākumus un, ka viena no viņa prioritātēm būs kultūras darbinieku atalgojuma celšana.

Tāpat vēstīts, ka līdzšinējā kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), kura ievēlēta Eiropas Parlamentā, pilnvaras plāno nolikt līdz 19. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu