Briedis ātri nogāž Glovacki un iekļūst boksa supersērijas finālā (33)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis svētdien iekļuva Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) finālā. "Arēnā Rīga" viņš pusfināla cīņā trešajā raundā ar tehnisko nokautu pārliecinoši uzvarēja poli Kšištofu Glovacki. 

Līdz ar to Briedis savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu. 

Pirmais raunds aizritēja ar maz sitieniem, bokseri viens otru izlūkoja. Otrajā raundā Briedis ar elkoni iesita Glovackim, kurš nokrita uz ringa dēļiem. Tiesnesis latvietim aizrādīja. Brīdi vēlāk Briedis divreiz poli aizsūtīja nokdaunā, turklāt otrais bija jau pēc gonga, kuru skaļajā troksnī nebija iespējams sadzirdēt. 

Trešā raunda sākumā Briedis savu sāncensi nokautēja un atguva pasaules čempiona titulu. Jau mirkli pirms tam Glovackis bija satricināts un knapi spēja noturēties kājās.

Pēc cīņas Briedis ringa centrā uzaicināja savu sievu. Kaut arī viņi ir precējušies, Latvijas bokseris nokrita uz viena ceļa un izteica viņai bildinājumu Dieva priekšā.

Par Pasaules boksa supersērijas galveno favorītu tiek uzskatīts tieši Briedis.

Finālā Bridis spēkiem mērosies ar Junieru Dortikosu no Kubas, kurš pirms tam 10. raundā nokautēja amerikāni Endrū Tabiti. 

"Labākajam bija jāuzvar, jau iepriekš teicu, ka būsim finālā, un tas piepildījās," ringa intervijā sacīja Dortikoss. 

Dortikoss savā īpašumā pēc cīņas ar Tabiti ieguva Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu.

Pastāv iespēja, ka arī turnīra fināls risināsies "Arēnā Rīga". 

Pirms šīs cīņas Briedis atjaunoja sadarbību ar savu pirmo treneri Vasīliju Čerņigovu. Tiesa, galvenā trenera amatu saglabājis Dmitrijs Šiholajs.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 27 cīņās guvis 26 uzvaras, 19 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 33 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu