Tapusi grāmata "Iespējamā tikšanās" par cilvēkiem ar invaliditāti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Tapusi grāmata "Iespējamās tikšanās", kurā satiekas astoņas sabiedrībā pazīstamas personības sarunās ar cilvēkiem ar invaliditāti, informēja Latvijas cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas "Sustento" pārstāve Irīna Meļņika.

Grāmata ir izdevniecības "Jumava" un "Sustento" kopīgi veidots projekts, domājot par tolerantākas un atvērtākas sabiedrības veidošanu.

Kā norādīja grāmatas patronese, Valsts prezidenta dzīvesbiedre Iveta Vējone, "Iespējamās tikšanās" ir grāmata par līdzcilvēkiem - viņu mērķiem un ceļu uz to sasniegšanu, bailēm un to pārvarēšanu, sasniegumiem un neveiksmēm. "Grāmatā izmantota sarunas forma ir viens no personiskākajiem veidiem, kā iepazīt otru cilvēku, un grāmatas varoņi - gan tie, kuri ir šo sarunu iniciatori, gan tie, kas atsaucās aicinājumam sarunai par būtisko, - atklāj savus dzīves līkločus un ļauj saskatīt, ka ikviens no mums var kļūt par iedvesmojošu paraugu citiem," skaidroja Vējone.

Savukārt "Sustento" valdes priekšsēdētāja Gunta Anča atzīst, ka šī bija lieliska iespēja sapludināt kopā divas "pasaules", kuras, visticamāk, savstarpēji nekad nesatiktos. "Un, kā izrādījās, nesatiktos nevis tādēļ, ka nevēlas, neuzticas vai baidās, bet gan tādēļ, ka Latvijas sabiedrībā nav dotas šādas iespējas būt kopā dažādās vietās, dažādos pasākumos un notikumos. Gaišās, pozitīvās un iekļaujošās sarunas ir skaidrs pierādījums tam, ka ikviens mūsu sabiedrībā ir gatavs un priecīgs būt kopā, ja vien tiek dota šāda iespēja," sacīja Anča.

Viņa skaidroja, ka grāmata parāda, ka ne invaliditāte, ne popularitāte nav šķērslis, lai veidotos interesanta un abām pusēm aizraujoša saruna par dzīvi, iespējām, un sapņiem. "Mums visiem ir jāmainās, lai to sasniegtu. Katram jāmācās būt atvērtākam, nenorobežoties no atšķirīgā, nesaprotamā, būt gataviem ieklausīties un saprast," norādīja Anča.

18. jūnijā, plkst.14 Rīgas pilī notiks iepazīšanās ar grāmatu. Pasākuma viesiem būs iespēja tikties ar grāmatas varoņiem un viņu sarunu biedriem - mūziķi Kārli Kazāku, psihoterapeiti Ainu Poišu, mūziķi Uldi Marhilēviču, rakstnieku Ēriku Hānbergu, mācītāju Juri Cālīti un video emuāru veidotāju Sindiju Lozgačovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu