BKUS saņēmusi ierīci, kas ļaus bērniem pilnībā atbrīvoties no epilepsijas lēkmēm (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas neiroķirurgs Basels Jakubs Vahbi piedalās jaunās operācijas iekārtas epilepsijas ķirurģijā bērniem prezentācijas pasākumā.
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas neiroķirurgs Basels Jakubs Vahbi piedalās jaunās operācijas iekārtas epilepsijas ķirurģijā bērniem prezentācijas pasākumā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) dāvinājumā saņēmusi 89 056 eiro vērtu epilepsijas ķirurģijā patlaban inovatīvāko ierīci "EEG" ar 128 novadījumiem un galvaskausa fiksācijas sistēmu, informēja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Viņa norādīja, ka Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" dāvātā iekārta ik gadu desmit līdz 15 bērniem ļaus pilnībā atbrīvoties no epilepsijas lēkmēm un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Bērnu neirologs Jurģis Strautmanis norādīja, ka līdz šim Bērnu slimnīcā bija "EEG" ierīce ar 32 novadījumiem, kas ierobežo iespējas palīdzēt bērniem, kuri slimo ar epilepsiju.

Strautmanis skaidroja, ka ar jaunās ierīces atbalstu būs iespēja veikt operācijas, kuru laikā smadzenēs tiks ievietoti intrakraniālie jeb dziļie elektrodi, kas daudz precīzāk ļaus noteikt epilepsijas perēkļa atrašanās vietu. Ārsts norādīja, ka operācijas laikā ar ļoti tievu adatiņu smadzenēs ievieto elektrodus, iepriekš izplānojot adatas ceļu ar magnētiskās rezonanses ierīces palīdzību, lai netrāpītu asinsvadiem.

Pēters Avens norādīja, ka atbalsts bērnu veselībai un BKUS ir viena no fonda darbības prioritātēm, tāpēc fonds ik gadu palīdz iegādāties nepieciešamās iekārtas. "Fonda un slimnīcas sadarbību vērtējam kā augsti profesionālu, un ticam, ka tā veicinājusi un palīdzējusi daudzu mazo pacientu izveseļošanās procesos. No savas puses solām sniegt atbalstu arī turpmāk, palīdzot Latvijā attīstīt mūsdienīgāko ārstniecības pakalpojuma nodrošinājumu," pauda Avens.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu