Šrēders: Krima Krievijai pievienota likumīgi (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Bijušais Vācijas kanclers un pašreizējais Krievijas uzņēmuma „Rosņeftj” direktoru padomes priekšsēdētājs Gerhards Šrēders paziņojis, ka Krima Krievijai pievienota likumīgi, vēsta tabloīds „Bild”.

Šrēders sacījis, ka „Krima ir sena krievu teritorija”, un atgādinājis, ka laikā, kad Ņikita Hruščovs pussalu nodeva Ukrainas PSR, šī rīcība bija saistīta ar padomju valsts pārvaldes specifiku.

„Padomu laikos nebija nekādas nozīmes, kam Krima skaitījās teritoriāli piederoša”, uzsvēris bijušais Vācijas kanclers.

Gerhards Šrēders arī apgalvojis, ka no juridiskā viedokļa Krimas pievienošana Krievijai notikusi absolūti likumīgi, jo tāda bijusi pussalas iedzīvotāju griba, ko nebūtu pareizi uzskatīt par Krievijas „agresiju”.

Šrēdera mīlestība pret Kremļa režīmu ir ieguvusi jau hrestomātisku raksturu. Pēc atrašanās Vācijas kanclera amatā laikā no 1998. līdz 2005.gadam Gerhards Šrēders burtiski uzreiz kļuva par  Krievijas gāzes monopola “Gazprom” projekta “Nord Stream” akcionāru padomes direktoru ar 250 000 eiro lielu gada algu. Drīz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un Krimas aneksijas viņš iecelts arī Krievijas naftas kompānijas “Rosņeftj” direktoru padomē.

Vācijas politiķu aprindās vārds šrēderisms kļuvis par sugas vārdu, ar ko apzīmē Putina politikas apmaksātu amorālu kalpotāju, vai tiešu Kremļa ārpolitikas instrumentu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu