Medijs: Bruklinas "Nets" negrasās paturēt Raselu, ja izdosies vienoties ar Ērvingu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
D'Endželo Rasels
D'Endželo Rasels Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" negrasās pagarināt līgumu ar savu līderi D'Endželo Raselu, ja tai izdosies nolīgt vienu no līgas superzvaigznēm Kariju Ērvingu, vēsta medija SNY žurnālists Īans Beglijs.

Raselam šovasar beigsies NBA debitanta līgums, tomēr "Nets" var piedāvāt viņam kvalifikācijas kontraktu vai arī noslēgt jau jaunu vienošanos par krietni ienesīgāku atalgojumu. Starpsezonā klubam ir pietiekami daudz līdzekļu, lai nolīgtu pat divus augstākā kaluma spēlētājus. Ja ar Raselu tiks slēgta jauna vienošanās, tas, visticamāk, tad varēs būt tikai viens basketbolists.

Iepriekš izskanēja neoficiāla informācija, ka "Nets" rindas kā brīvie aģenti šovasar varētu papildināt Bostonas "Celtics" aizsargs Ērvings un Goldensteitas "Warriors" līderis Kevins Durants, taču viņš nopietnas traumas dēļ varētu izlaist pat visu nākamo sezonu.

Kā vēsta Beglijs, pēdējās dienās "Nets" pārstāvji apsprieduši potenciālu, ja Rasels un Ērvings spēlētu vienā komandā, tomēr tas netiek uzskatīts par pārāk lielu, jo abi ir aizsargi, turklāt viņiem patīk pieturēt bumbu. Tiesa, debašu šajā jautājumā ir daudz, turklāt abus basketbolistus savā komandā esot gatavs redzēt komandas galvenais treneris Kenijs Etkinsons.

Tiesa, nekāds konkrēts lēmums vēl neesot pieņemts, jo nav zināma arī Ērvinga nostāja, lai gan vairākkārt ziņots, ka viņš labprāt dotos tieši uz "Nets".

Rasels nu jau aizvadītajā sezonā pirmo reizi piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē, bet regulārajā čempionātā viņš 81 spēlē vidēji izcēlās ar 21,1 punktu un 7,0 rezultatīvām piespēlēm, kamēr piecos "play-off" mačos viņam caurmērā 19,4 punkti un 3,6 piespēles.

Savukārt Ērvings regulārajā čempionātā 67 spēlēs vidēji iemeta 23,8 punktus un veica 6,9 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā deviņos mačos viņam caurmērā 21,3 punkti un 7,0 rezultatīvas piespēles.

Brīvo aģentu laiks sāksies 30.jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu