Riteņbraucējs Neilands izcīna otro uzvaru Ungārijas tūres posmos

Nostiprina vadību kopvērtējumā
CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands (no kreisās)
Krists Neilands (no kreisās) Foto: EPA/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" sestdien guva uzvaru Ungārijas tūres (UCI kat.2.1) ceturtajā posmā, nostiprinot līderpozīciju kopvērtējumā.

(Papildināta ar Emīla Liepiņa rezultātiem.)

Neilands sestdien izcīnīja uzvaru 138 kilometrus garajā posmā, finišu sasniegdams pēc trim stundām 20 minūtēm un 40 sekundēm. Izšķirošie notikumi norisinājās šī posma pašās beigās, kad viņš spraigā cīņā apsteidza mājiniekus Mārtonu Dinu ("Kometa") un Atilu Valteru (CCC).

Līdz ar to Neilands izcīnīja otro uzvaru četros šī velobrauciena posmos un otro visā sezonā. Zīmīgi, ka arī prologā bija tuvu panākumam, bet samierinājās ar otro vietu, jo uzvarētājam viņš piekāpās par nieka 0,34 sekundēm.

Uzvara sestdienas etapā Neilandam arī ļāvusi saglabāt vadību kopvērtējumā - tuvākos sekotājus viņš apsteidz jau par vienu minūti un 16 sekundēm.

Latvietis jau garantējis uzvaru arī kalnu karaļa vērtējumā.

Ungārijas tūre piecu posmu garumā noslēgsies svētdien, kur riteņbraucēji veiks 168 kilometru garu līdzenuma etapu, tāpēc Neilandam ir labas izredzes nosargāt uzvaru kopvērtējumā.

Neilandam šīs ir pirmās sacensības pēc dalības prestižajā "Giro d'Italia", kurā viņš kopvērtējumā bija 100.vietā, bet vienā no posmiem Latvijas čempions grupas braucienā izcīnīja piekto pozīciju.

Tikmēr Emīls Liepiņš no profesionālās kontinentālās komandas "Wallonie-Bruxelles" sestdien ieņēma 53.vietu Beļģijas tūres (UCI kat.2.HC) ceturtajā posmā, kurā riteņbraucēji veica 151,6 kilometrus garu distanci ar vairākiem kāpumiem.

Visātrāk 151,6 kilometrus garo distanci veica "Lotto Soudal" vienības beļģu riteņbraucējs Viktors Kampenārtss, kurš finišēja pēc trim stundām 40 minūtēm un 16 sekundēm. Otrais finišēja dānis Andrēass Krons no "Riwal Readynez" komandas, bet labāko trijnieku noslēdza mājinieks Remko Evenepūls ("Deceuninck - Quick Step").

Liepiņš uzvarētājam zaudēja septiņas minūtes un 11 sekundes.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā sestdien trešo vietu izcīnījušais beļģis Evenepūls, bet Liepiņš viņam zaudē desmit minūtes un 12 sekundes, kas dod 43.vietu.

Šīs velosacensības ilgs līdz svētdienai.

Tikmēr zemākas raudzes sacensībās - Mazpolijas tūrē (UCI kat.2.2.) - otrajā posmā 24.vietu ieguva Māris Bogdanovičs no kontinentālās komandas "Interpro Cycling Academy". 146 kilometrus garās distances finišu visātrāk sasniedza ukrainis Oleksandrs Golovašs, kurš finišēja pēc trim stundām 40 minūtēm un 51 sekundes, bet Bogdanovičs no viņa atpalika par vienu minūti un 28 sekundēm.

Bogdanoviča komandas biedrs Saramotins tikmēr bija 28.vietā, Arvis Sprūde ieņēma 39.pozīciju, Andris Vosekalns no kontinentālās komandas "Hengxiang" bija 51.pozīcijā, kamēr Latvijā reģistrētās komandas "Amore&Vita-Prodir" braucēji Kristaps Pelčers un Ēriks Toms Gavars bija attiecīgi 58. un 63.pozīcijā.

Kopvērtējumā vadībā joprojām ir ukrainis Anatolijs Budjaks no "Wibatech Merx 7R" vienības, kamēr Saramotns, atpalikdams sešas minūtes un 34 sekundes, atrodas 11.pozīcijā. 26.vietā ir Bogdanovičs, Sprūde atrodas 45.pozīcijā, Pelčers ir 53., Vosekalns ieņem 58., bet Gavars ir 63.pozīcijā.

Mazpolijas tūrē būs trīs posmi un tā noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu