"Valmiera Glass"/ViA virslīgas mačā pieveic pēdējā vietā esošo "Jelgavu"

CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera Glass"/ViA futbolisti
"Valmiera Glass"/ViA futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionāta mačā izbraukumā ar 1:0 (1:0) apspēlēja "Jelgavu".

Vienīgos vārtus šajā mačā ar lielisku tālsitienu pirmajā puslaikā guva Vladislavs Soloveičiks.

Šo maču labāk sāka "Valmiera Glass"/ViA, jo tās futbolists Mārcis Ērglis septītajā minūtē ielauzās soda laukumā un bīstami sita pa jelgavnieku vārtiem, taču vietā bija vārtsargs Vladislavs Kurakins, kurš sestdien aizvadīja vien savu pirmo spēli šajā sezonā. Tiesa, pirmā puslaika beigās iniciatīva piederēja "Jelgavai", taču pirmā vārtus guva Valmieras komanda, jo 39.minūtē rezultātu ar izcilu tālsitienu, trāpot vārtu devītniekā, atklāja Soloveičiks.

Cenšoties atspēlēties, "Jelgava" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, tomēr "Valmiera Glass"/ViA ļoti sekmīgi aizsargājās. Teicama iespēja 61.minūtē bija Zemgales komandas uzbrukuma līderim Aivaram Emsim, kurš izrāvās vienatnē uz pretinieku vārtiem, tomēr nespēja panākt neizšķirtu. Noslēdzošajās 20 minūtēs jelgavniekiem piederēja nospiedošs pārsvars, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Jelgavnieki nav uzvarējuši kopš aprīļa beigām, pēdējās septiņās spēlēs trīs reizes nospēlējot neizšķirti un ciešot četrus zaudējumus. Pēdējā mēneša neveiksmīgais sniegums lika atkāpties komandas galvenajam trenerim Marianam Paharam, kura vietā stājies baltkrievu speciālists Oļegs Kubarevs, kurš 2016.gadā kopā ar Jūrmalas "Spartaku" sensacionāli izcīnīja virslīgas čempionu titulu, bet šīs sezonas ievadā vadīja "Riga" vienību.

Kubarevs sestdien gan vēl neatradās uz komandas soliņa, jo viņš nav ieguvis darba atļauju.

Savukārt Tamaza Pertijas vadītā Valmieras komanda pirms sestdienas spēles bija cietusi divas neveiksmes pēc kārtas, kā dēļ turnīra tabulā no trešās vietas nācās atkāpties uz ceturto pozīciju.

Abu komandu savstarpējā spēle pirmajā aplī noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Ar 28 punktiem kopvērtējuma vadībā atrodas "Riga" un RFS, kas aizvadījušas attiecīgi 14 un 15 mačus, kamēr trešā ar 24 punktiem 15 spēlēs ir "Valmiera Glass"/ViA, bet pirmajam trijniekam ar 22 punktiem 14 cīņās seko Jūrmalas "Spartaks". Piekto vietu ar 20 punktiem ieņem "Ventspils", sestā ar 19 punktiem ir "Daugavpils", kas par diviem punktiem apsteidz "Liepāju", astoto vietu ar 13 punktiem 15 mačos ieņem "Metta" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar tikpat punktiem noslēdz "Jelgava".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu