"Riga" futbolisti spraigā mačā pārspēj "Liepāju"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" FC
"Riga" FC Foto: Alex Puskins

Pagājušās sezonas valsts čempione "Riga" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā aizraujošā cīņā viesos ar 2:1 (1:1) pieveica "Liepāju".

Uzvaru Rīgas komandai otrajā puslaikā nodrošināja pieredzējušais Aleksejs Višņakovs.

Spēle sākās abu komandu līdzīgā cīņā, bet rezultātu 19.minūtē atklāja "Liepāja", kad, izmantodams burzmu pretinieku soda laukumā, precīzu sitienu veica argentīniešu pussargs Leonels Strumija. Tiesa, Latvijas čempioniem neizšķirta panākšanai bija nepieciešamas vien četras minūtes, jo mājinieki pārkāpa noteikumus savā soda laukumā, bet 11 metru soda sitienu realizēja Felipe Brisola.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1, bet otro puslaiku ar ofensīvu iesāka "Liepāja", turklāt tai jau pirmajās minūtēs padevās bīstams uzbrukums - spēcīgi pa vārtiem no soda laukuma robežas sita Jānis Ikaunieks, bet viņa sitiens tika atvairīts, taču atkārtots sitiens liepājniekiem nebija sekmīgs. Pāris minūtes vēlāk mājinieki arī panāca savu un guva vārtus, tomēr Artūram Smetanovam tika fiksēta aizmugure, tāpēc rezultāts saglabājās neizšķirts.

Savukārt 60.minūtē pēkšņi vārtus guva "Riga" veterāns Višņakovs, kurš pretuzbrukumā aizskrēja uz vārtiem un izpildīja precīzu sitienu, tādējādi negaidīti izvirzot viesus vadībā. Turpinājumā cīņu turpināja kontrolēt "Liepāja", turklāt vien dažas minūtes vēlāk bīstams tiešais brīvsitiens padevās Ikauniekam, bet vārtsargs Roberts Ozols glāba rīdziniekus no vārtu zaudējuma.

Pamatlaika izskaņā "Liepāja" par katru cenu centās atspēlēties un izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus. Lielisks vārtos bija Ozols, kurš tā arī neļāva mājiniekiem izraut neizšķirtu.

"Liepāja" maijā pēc Aleksandra Starkova stāšanās pie stūres izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet pirms izlašu pārtraukuma ar 0:1 piekāpās "Daugavpilij". Tikmēr "Riga" vienībai pēdējās cīņās uzvaras mijušās ar zaudējumiem, taču panākums 2:0 pār RFS ļāvis iesaistīties cīņā par līderpozīciju.

Liepājas komanda pēc izlašu pārtraukuma veikusi pamatīgu tīrīšanu sastāvā. Liepājnieki šķīrušies no pussargiem Daniila Ulimbaševa un Igora Kozlova, kā arī uzbrucējiem Vladislava Kozlova un Alekša Lukasa Delgado. Iepriekš komandu esot atstājis arī centra aizsargs Ofosu Apija.

Turpretī "Riga" komandu pametis iepriekšējās sezonas uzbrukuma līderis Darko Lemajičs, kurš pievienojies RFS komandai, kā arī pārtraukts līgums ar gruzīnu pussargu Davitu Škirtladzi. Tiesa, "Riga" komandā atgriezies Latvijas izlases uzbrucējs Deniss Rakels, un tā parakstījusi līgumu ar slavenajā Anglijas klubā Mančestras "City" spēlējušu pussargu Abdisalamu Ibrahimu no Somālijas.

Pirmajā aplī ar 1:0 uzvarēja rīdzinieki.

Pirms tam sestdien "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" izbraukumā ar 1:0 (1:0) pieveica "Jelgavu", bet RFS savu skatītāju priekšā ar 4:1 (1:1) apspēlēja "Ventspili", trīs vārtus gūstot aizsargam Vitālijam Jagodinskim.

Šī kārta noslēgsies svētdien ar Jūrmalas "Spartaka" un "Daugavpils" dueli. 17.kārtā atpūšas "Metta" komanda.

Ar 31 punktu 15 spēlēs kopvērtējuma vadībā atrodas "Riga", bet tikpat punktu 16 mačos ir RFS kontā. Trešā ar 24 punktiem 15 spēlēs ir "Valmiera Glass"/ViA, bet pirmajam trijniekam ar 22 punktiem 14 cīņās seko Jūrmalas "Spartaks". Piekto vietu ar 20 punktiem 15 cīņās ieņem "Ventspils", sestā ar 19 punktiem 14 mačos ir "Daugavpils", kas par diviem punktiem apsteidz "Liepāju", astoto vietu ar 13 punktiem 15 mačos ieņem "Metta" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar tikpat punktiem noslēdz "Jelgava".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu