Pasaules boksa supersērijas rīkotājs: Cīņas bija trakas un brutālas (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kalle Zauerlands (no kreisās) un Mairis Briedis
Kalle Zauerlands (no kreisās) un Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Pēc diviem Pasaules boksa supersērijas iespaidīgajiem pusfināliem sacensību organizators Kalle Zauerlands bija apmierināts ar redzēto. Pēc Maira Brieža uzvaras pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) pret poli Kšištofu Glovacki viņš sacīja, ka abas cīņas bija trakas un brutālas.

"Paldies atlētiem, mēs redzējām divas labas pusfināla cīņas," teica Zauerlands. 

Pirmajā pusfināla cīņā "Arēnā Rīga" Juniers Dortikoss no Kubas 10. raundā nokautēja amerikāni Endrū Tabiti. 

"Pirmajā pusfināla mačā Tabiti boksēja taktiski, tomēr iesita pretiniekam ar galvu. Domāju, ka tas saniknoja Dortikosu, un viņš pēc pāris raundiem par to atriebās," sacīja organizators "Tas bija spēcīgs sitiens. Abas cīņas bija jaudīgas, tāpēc arī Tabiti un Glovackis šobrīd devušies uz slimnīcu."

Tikmēr par otras cīņas norisi, kurā Briedis kvalificējās supersērijas finālam, Zauerlands neslēpa pārsteigumu.

"Iespaidīgas beigas. Cīņas bija trakas un brutālas, tomēr nesaprotu, kāpēc otrajā raundā tiesneši nepārtrauca cīņu."

"Jā, arēnā bija Anglijas futbola premjerlīgas cienīga atmosfēra, bet pat es dzirdēju zvanu," par otrā pusfināla norisi stāstīja Zauerlands. "Tiesneša darbs ir apturēt cīņu, bet bokseriem - klausīt tiesnesi. Soģi neiejaucās, līdz ar to raunds ieilga."

Tāpat supersērijas organizators bija priecīgs par gaidāmo finālu, izceļot abus bokserus. "Briedis labi iesita - neticami precīzi sitieni. Sen neesmu viņu redzējis labākajā formā, un šovakar viņš bija lielisks. Finālā mums ir gaidāma iespaidīga divu smagsvaru cīņa."

Supersērijas finālā tiksies divi čempioni, jo Dortikoss sestdien savā īpašumā ieguva Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu, kamēr Briedis kļuvis par WBO čempionu.

Pastāv varbūtība, ka arī turnīra fināls varētu risināties "Arēnā Rīga". 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu