Polijas mediji par Brieža uzvaru: Tas ir skandāls! (45)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Praktiski visi Polijas sporta mediji ir šokā par notikušo Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) starp Mairi Briedi un poli Kšištofu Glovacki. Tiek pausts viedoklis, ka Latvijas boksa zvaigzne uzvarēja negodīgā veidā. 

Polijas plašsaziņas līdzekļi neuzsver savas valsts boksera piedzīvoto tehnisko nokautu trešajā raundā, bet gan norāda uz tiesneša darbu un Brieža rīcību. 

Pirmā strīdīgā situācija notika otrajā raundā, kad Glovackis iesita Briedim pa pakausi, uz ko Latvijas bokseris atbildēja ar spēcīgu sitienu polim pa žokli. Tiesnesis par šo pārkāpumu Briedi tikai brīdināja, un cīņa turpinājās.

Polijas portāls "sport.onet.pl" raksta, ka sitiens ar elkoni neļāva Glovackim normāli turpināt cīņu. Nedaudz vēlāk Briedis savu pretinieku aizsūtīja nokdaunā. Otrā raunda pašās beigās bija vēl neizprotamāka situācija, jo cīņa netika pārtraukta pēc gonga un arī tad Glovackis piedzīvoja nokdaunu. 

Tobrīd ringā atradās Brieža sekundants, par ko varēja piešķirt diskvalifikāciju, bet tiesneši tam nepiegrieza vērību. 

"Tiesnesis vispār nekontrolēja cīņas gaitu. Otrais raunds turpinājās ilgāk, nekā tam vajadzēja būt. Polijas pusei ir jāiesniedz protests," uzskata poļu boksere Eva Pentkovska, kas komentēja cīņu.

"Przegląd Sportowy" raksta, ka Glovacka promoteris Andžejs Vasiļevskis arī ir neapmierināts ar ringā notikušo un uzskata, ka Briedis jādiskvalificē. "Mēs izvērtēsim tiesneša darbu. Varam iesniegt apelāciju. Tas ir skandāls," norādīja Vasiļevskis.

Pēc cīņas gan Briedis atzina, ka sitiens ar elkoni nebija spēcīgs. 

Tikmēr sašutumu pauda arī televīzijas kanāla "TVP Sport" direktors Mareks Školnikovskis. Kanāls ir oficiālais raidtiesību turētājs Polijā, Pasaules boksa supersērijas partneris. Školnikovskis draudējis turpmāk vairs nerādīt šā turnīra cīņas. 

"Tagad es saprotu, kāpēc WBC organizācija nolēma nepiedalīties šajā cirkā. Ja profesionālajam boksam jāizskatās šādi, tad liels jums paldies. Tālāk spēlējat paši," norāda Školnikovskis. "Drausmas."

Polijas mediju pārstāvji pēc cīņas bija diezgan uzvilkušies un visai nesaudzīgā veidā iztaujāja sacensību organizatoru Kalli Zauerlandu. 

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu