Izraēlas premjerministra sieva notiesāta par valsts līdzekļu izsaimniekošanu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sāra un Benjamnins Netanjahu
Sāra un Benjamnins Netanjahu Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas tiesa svētdien notiesājusi Izraēlas premjerministra sievu Sāru Netanjahu par valsts līdzekļu izsaimniekošanu, pasūtot premjera rezidencē ēdienus no restorāniem.

Izraēlas likumi aizliedz pasūtīt premjerministra rezidencei ēdienu no restorāniem, ja rezidencei ir pašai savs pavārs.

Premjerministra Benjamina Netanjahu sieva sākotnēji tika apsūdzēta krāpšanā un uzticības laušanā. Viņa apzināti izmantoja kļūdu, ko pieļāva premjerministra biroja amatpersonas, kas nav zinājušas, ka rezidencei ir savs pavārs.

Taču viņai izdevās panākt vienošanos, saskaņā ar kuru viņai atceltas apsūdzības krāpšanā.

Sāra Netanjahu atzīta par vainīgu citas personas kļūdas izmantošanā un viņai piespriesta 10 000 šekeļu (2468 eiro) liela sodanauda un viņai jāatmaksā valstij 45 000 šekeļu (11 106 eiro).

Sāra Netanjahu sākumā noliedza viņai izvirzītās apsūdzības un viņas advokāti apgalvoja, ka lielāko daļu pasūtītā ēdiena apēduši diplomāti, nevis viņas ģimenes locekļi, tāpēc šīs maltītes apmaksājamas no cita budžeta.

Tikmēr Benjaminam Netanjahu draud daudz nopietnākas apsūdzības. Ģenerālprokurors Avičajs Mandelblits februāra beigās paziņoja, ka gatavojas izvirzīt premjeram apsūdzības korupcijā, krāpšanā un uzticības laušanā.

Netanjahu visas viņam izvirzītās apsūdzības ir noliedzis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu