Noskaidrota gada LTV sirdsdziesma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

15. jūnijā Lielvārdē jau otro reizi tika noskaidrota Latvijas sirdsdziesma. Rembates parka brīvdabas estrādē par šo godu sacentās piecpadsmit dziesmas. Apkopojot LTV1 tiešraides skatītāju balsojuma rezultātus, par uzvarētāju kļuva grupas “Rumbas kvartets” solista Arta Šimpermaņa izpildītā dziesma “Strēlnieka vēstule meitenei”.

Artis, iegūstot pirmo vietu, bija patiesi priecīgs. Viņš smaidot norādīja, ka, neskatoties uz to, ka grupas “Rumbas kvartets” sastāvā pirms diviem gadiem jau izbaudīja uzvaras garšu, “pie šīm lietām nepierod”. Artis arī izteica pateicību saviem tuvākajiem muzikālo gaitu līdzgājējiem. “Lielu paldies gribu pateikt saviem vīriem – bez viņiem nekas nenotiktu. Un arī ļoti liels paldies Mārim Blāzem, kas aranžēja šo dziesmiņu un ļāva tai skanēt tā, kā es vēlējos, lai tā skan,” uzreiz pēc rezultātu paziņošanas pauda Artis.

Foto: LTV

Apkopojot balsojuma rezultātus, otrajā vietā ierindojās grupa “Galaktika” ar dziesmu “Lai put pa gaisu”, bet trijnieku noslēdza uzvarētāja pārstāvētā grupa “Rumbas kvartets” ar kompozīciju “Dziesmiņa par mīlu”. Trijniekam sekoja dziedošais aktieris Andris Bērziņš ar nebēdnīgo dziesmu “Es šonakt sēdēšu uz jumta”. Piektajā vietā ierindojās dziedātājs Jānis Moisejs un dziesma “Ai, cik vienādi esam”, viņam sekoja karstasinīgās Annas Dribas izpildītā kompozīcija “Es iemīlējos”. Septītajā vietā ierindojās duets “Loreta un Lūsis” ar dziesmu “Kamolītis”, astotajā – grupas “Zeļļi” izpildītā dziesma “Apburtais ceļinieks”. Devītajā vietā ierindojās aizvadītā gada uzvarētājs Rikardions ar dziesmu “Mīlu”. Desmito vietu ieņēma grupa “Zelta kniede” un dziesma “Lietas”, viņiem sekoja kolorītais duets Ineta Rudzīte un Ainars Bumbieris, kuri jaunā skanējumā izpildīja labi zināmo dziesmu “Tā diena”. Divpadsmitajā vietā ierindojās dziesma “It kā pa jokam”, ko izpildīja Kaspars Antess kopā ar māsām Ņikonovām, viņiem sekoja Santas Kasparsones un Ērika Gruzniņa duets ar dziesmu “Sadalīsim debesis uz pusēm”. Priekšpēdējo vietu ieņēma dziesma “Sirdspukstu pavēlnieks” grupas “Bruģis” izpildījumā, bet sirdsdziesmu fināla piecpadsmitnieku noslēdza Andra Daņiļenko izpildītā kompozīcija “Labvakar, Latvija”.

Artis Šimpermanis
Artis Šimpermanis Foto: LTV

“Esam vienīgā aptauja Latvijā, kurā uzvarētājdziesmu nosaka tikai skatītāji un klausītāji! Šīs dziesmas panākumu atslēga ir vienkāršība – dziesmas vārdi un melodija, tāpēc tā tik ļoti uzrunāja cilvēku sirdis,” atzinību Arta Šimpermaņa izpildītajai dziesmai pauž raidījuma “Latvijas sirdsdziesma” vadītāja Velga Vītola.

Noklausies dziesmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu