Sevastova un Ostapenko saglabā savas pozīcijas WTA rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa zvaigznes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājušas savas pozīcijas.

Aizvadītajā nedēļā abas Latvijas vadošās tenisistes WTA turnīros nepiedalījās. Sevastova pasaules rangā pašlaik atrodas 12.vietā, šo pozīciju ieņemot jau ceturtajā rangā pēc kārtas. Latvijas pirmais numurs šosezon 27 spēlēs izcīnījis 14 uzvaras.

Tikmēr Ostapenko pasaules rangā atrodas 37.vietā - pirms nedēļas viņa pakāpās par divām pozīcijām un pirmdienas rangā vietu nav mainījusi. Viņa šosezon uzvarējusi vien sešās no 20 cīņām.

Sevastova šonedēļ sacentīsies Maljorkas WTA "International" turnīrā, kamēr Ostapenko piedalīsies Birmingemas WTA "Premier" sērijas sacensībās.

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā pakāpusies par septiņām vietām un ieņem 221.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane par vienu vietu atkāpusies no karjeras rekorda un tagad ieņem 499.vietu.

Tikmēr ranga pirmajā desmitniekā pirmajā nedēļā pēc Francijas atklātā čempionāta izmaiņas nav notikušas.

Pēc uzvaras gada sākumā notikušajā Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā. Viņa šo pozīciju saglabājusi arī šobrīd, bet otrā ir Francijas atklātajā čempionātā uzvarējusī austrāliete Ešlija Bārtija, bet trešā ir čehiete Karolīna Plīškova.

Ceturtā joprojām ir nīderlandiete Kiki Bertensa, kamēr viņai seko čehiete Petra Kvitova, bet sestā ir vāciete Angelika Kerbere. Septītā ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, bet viņai seko rumāniete Simona Halepa. Devītajā vietā ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz baltkrieviete Arina Sabaļenka.

Hertogenbošas WTA "International" turnīrā svētdien uzvarēja amerikāniete Elisone Rīske, kura finālā ar 0-6, 7-6 (7:3), 7-5 pārspēja mājinieci Bertensu. Tas ASV tenisistei WTA rangā ļāvis veikt 12 vietu kāpumu un pacelties un 49.pozīciju. Tikmēr Notingemas WTA "International" turnīrā triumfējusi planētas 23.rakete Karolīne Garsija no Francijas, kurai šis ir septītais tituls karjerā un pirmais šajā sezonā.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 36.vietu, kas par četrām pozīcijām atpaliek no viņas karjeras rekorda, bet Sevastova joprojām ir 61.pozīcijā, kamēr Marcinkēviča par trim pozīcijām pakāpusies uz 253.vietu. Visbeidzot Vismane ieņem 611.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu