Dortikoss: Atgriezos boksa supersērijā, lai uzvarētu visus pretiniekus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Juniers Dortikoss
Juniers Dortikoss Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Kubas bokseris Juniers Dortikoss Pasaules boksa supersērijā atgriezies, lai pieveiktu visus sāncenšus un kļūtu par Muhameda Ali trofejas ieguvēju, šādu pārliecību viņš pauda pēc uzvaras pusfināla cīņā. 

33 gadus vecais Dortikoss sestdien "Arēnā Rīga" pusfinālā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) ar nokautu 10. raundā pārspēja amerikāni Endrū Tabiti, iekļūstot turnīra finālā. 

Cīņā par galveno trofeju viņam būs jātiekas ar Latvijas boksa zvaigzni Mairi Briedi, kurš savā pusfināla cīņā trešajā raundā ar tehnisko nokautu pārliecinoši uzvarēja poli Kšištofu Glovacki.  

"Negribu noniecināt Tabiti sniegumu, viņš cīņai bija labi sagatavojies, bet es gāju uz nokautu," sacīja Dortikoss. "Turnīrā atgriezos, lai pārspētu visus pretiniekus. Kas attiecas uz Brieža uzvaru, jau iepriekš teicu, ka spēcīgākais uzvarēs, un tā arī notika."

Dortikoss savas karjeras laikā izcīnījis 24 uzvaras (22 nokauti) un piedzīvojis vienu zaudējumu.

"Jūtos ļoti priecīgs. Domāju, ka esmu pelnījis aplausus. Latvijas publikai es sniedzu skaistu nokautu," uzskata kubietis. 

Neoficiāli jau izskanējis, ka pastāv varbūtība, ka turnīra fināls varētu tikt rīkots Rīgā. 

Dortikoss savā īpašumā pēc cīņas ar Tabiti ieguva IBF čempiona jostu, kamēr Briedis tika pie WBO jostas, tiesa, pēc cīņas tā viņam netika pasniegta. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu