Toronto "Raptors" stūrmanis Nērss vadīs Kanādas izlasi Pasaules kausā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Niks Nērss
Niks Nērss Foto: AP/Scanpix

Šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiones Toronto "Raptors" galvenais treneris Niks Nērss vadīs Kanādas izlasi šā gada Pasaules kausa izcīņā.

Iepriekšējos četrus gadus Kanādas valstsvienību vadīja Džejs Triano, palīdzot komandai gūt 27 uzvaras 32 spēlēs, tomēr viņš amatu pameta pirms trim mēnešiem.

"Tas mani padarīs par labāku treneri," uzskata Nērss, kurš 2012.gadā kā Lielbritānijas izlases galvenā trenera palīgs piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs. "Toreiz iemācījos daudz, tāpēc ceru, ka to pašu sniegs arī šī gada pieredze."

Nērsa mērķis ar Kanādas izlasi būs kvalificēties nākamā gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet pagājušajā nedēļā viņš kļuva par trešo treneri - debitantu, kurš aizvedis komandu līdz NBA čempiontitulam. "Raptors" basketbolisti finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu gadu čempioni Goldensteitas "Warriors".

Sagaidāms, ka Kanādas izlasei Pasaules kausā palīdzēs tādi basketbolisti kā Džamals Marejs (Denveras "Nuggets"), Tristans Tompsons (Klīvlendas "Cavaliers") un Dvaits Pauels (Dalasas "Mavericks").

Pasaules kausa izcīņa Ķīnā notiks no 31.augusta līdz 15.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu