Latvijai balva Eiropas nozīmīgākajā animācijas konkursā Anesī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gints Zilbalodis Anesī
Gints Zilbalodis Anesī Foto: publicitātes

Jaunais režisors Gints Zilbalodis par savu pirmo pilnmetrāžas animācijas filmu “Projām / Away” saņēmis galveno balvu konkursa programmā “Contrechamp” Eiropas animācijas svarīgākajā festivālā, kas šajā nedēļas nogalē noslēdzās Francijas pilsētā Anesī (Annecy).

Zilbaloža debijas pilnmetrāžas animācijas filma, kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja 4. jūnijā kinofestivālā Animafest Zagreb, nedēļu vēlāk startēja Eiropas lielākajā animācijas festivālā Anesī, Francijā, – galvenajai skatei paralēlajā konkursā Feature Film Contrechamp. Pasaulē lielākais un vecākais animācijas festivāls, kura atlases komisijai ik gadu piesaka vairāk nekā 3000 filmu no visas pasaules, šogad notika no 10. līdz 15. jūnijam. Lai gan Latvija Anesī festivāla konkursos tikusi pārstāvēta jau vairākkārt, šāda līmeņa balva uz mūsu valsti vēl nebija atceļojusi (nesenākais panākums ir balva Cristal for a Commisioned Film Indras Sproģes alfabēta filmai "Awesome Beetle’s Colors" (2016)).

Gints Zilbalodis “Projām”
Gints Zilbalodis “Projām” Foto: kadrs no filmas

Šogad pilnmetrāžas filmu skatei Contrechamp tika atlasītas pavisam tikai astoņas filmas no Latvijas, Japānas, Čīles, Ķīnas, Meksikas, Dienvidkorejas, Kanādas un Francijas / Luksemburgas. Ginta Zilbaloža filma tika demonstrēta publikai sešos izpārdotos seansos, izpelnījās lielu interesi no medijiem un daudz pozitīvu recenziju, vairākās no tām uzsvērts, ka visus filmas veidošanā nepieciešamos darbus trīsarpus gadu garumā, tai skaitā scenārija rakstīšanu, tēlu un fonu animāciju, montāžu, skaņas dizainu un šajā filmā arī mūziku, ir veidojis pats režisors Gints Zilbalodis.

Gints Zilbalodis
Gints Zilbalodis Foto: publicitātes

75 minūtes garā filma "Projām" ir stāsts par puisi un putniņu, kuri ar motociklu ceļo pa mistisku salu, mēģinādami nonākt mājās un aizbēgt no tumšā gara, kas seko viņiem pa pēdām.

Filmas reklāmas rullītis.

Away Trailer from Gints Zilbalodis on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu