ASV dislocēs vēl 1000 karavīru Tuvajos Austrumos, pastiprinoties saspīlējumam ar Irānu (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV administrācija pirmdien paziņoja, ka ir apstiprinājusi vēl 1000 karavīru dislocēšanu Tuvajos Austrumos, ņemot vērā saspīlējuma pastiprināšanos ar Irānu.

ASV aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs Patriks Šanahans savā paziņojumā sacīja, ka šie karavīri tiek nosūtīti "aizsardzības mērķiem, lai vērstos pret gaisa, jūras un sauszemes draudiem Tuvajos Austrumos".

"Jaunākie Irānas uzbrukumi apstiprina drošos, ticamos izlūkošanas datus, ko mēs esam saņēmuši par Irānas spēku un to sabiedroto grupējumu naidīgu uzvedību, kas apdraud ASV personālu un intereses visā reģionā," sacīja Šanahans.

Vašingtona ir apsūdzējusi Irānu pagājušās nedēļas uzbrukumos diviem naftas tankkuģiem Omānas līcī, bet Teherāna ir noraidījusi šo apsūdzību kā "nepamatotu".

"Savienotās Valstis netiecas pēc konflikta ar Irānu," teikts Šanahana paziņojumā, piebilstot, ka šīs dislocēšanas mērķis ir "nodrošināt mūsu militārā personāla, kas strādā reģionā, drošību un labklājību, un aizstāvēt mūsu nacionālās intereses".

Saspīlējums starp Teherānu un Vašingtonu ir pastiprinājies, kopš ASV izstājās no kodolvienošanās ar Irānu.

Vašingtona ir noteikusi sankcijas, pastiprinājusi savu militāro klātbūtni reģionā un atzinusi Irānas Revolucionāro gvardi par teroristu organizāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu