Gymkhana disciplīna oficiāli atklāta un Latvijas drifta kausa 3.posms aizvadīts

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šā gada 15. jūnijā Biķernieku trasē norisinājās Betsafe Vasaras drifta festivāls, kura ietvaros notika Latvijas un Igaunijas drifta kausa Street un ProAm posmi un Gymkhana disciplīnas pirmais oficiālais, pilotposms. 

Biķerniekos visas dienas garumā tika aizvadītas ļoti aizraujošas un spraigas cīņas, Proam klases sportisti rādīja lielisku sniegumu, bet street jau īsajā treniņu laikā parādīja to, ka street tandēmu cīņas būs dienas saldais ēdiens.

Sacensību diena iesākās ar proam treniņiem un kvalifikāciju, labākais kvalifikācijā Aleksandrs Murajs. No 25 dalībniekiem, kuri bija reģistrējušies sacensībām, tandēmiem kvalificējās 22 dalībnieki. Tika lemts dot iespēju tandēmu cīņās piedalīties visiem 22 dalībniekiem un braukt TOP32 egli, kur automātiski pirmo kvalifikācijas rezultātu īpašnieki tika TOP16. Prieks bija vērot visus jaunos sportistus, kuriem šīs bija vienas no pirmajām sacensībām, bet kuri jau parāda to, ka viņi būs sīvi konkurenti.

No TOP16 cīņām jau sākas ļoti agresīvi un skaisti tandēmi, tuvas cīņas, vairāki pārbraucieni, igauņi pret latviešiem.  Diena visveiksmīgākā izrādījās kvalifikācijas uzvarētājam Aleksandram Murajam, kurš lēnām caur tandēmiem sasniedza arī 1. vietu tandēmos, aiz sevis atstājot Elviju Eihvaldu, kurš šajās sacensībās rādīja ļoti stabilu sniegumu, un igauni Marko Premsu, kuram izslēgšanas kārtā TOP8 atkal zaudēja Nikolass Bertāns, Premss rādīja stabilu sniegumu arī Baltijas drifta sezonas atklāšanā un turpina savus sasniegumus šajā sezonā.

Foto: Publicitātes foto

Street šoreiz savu konfigurāciju brauca lielajā trasē, bet “aiz starta mājas”. Organizatori bija sagatavojuši ne visai sarežģītu trases konfigurāciju, bet ar savām niansēm. Street braucējiem izdevās tik ļoti piebraukt šo konfigurāciju, ka pirmo reizi gandrīz visi kvalificējās sacensībām. No 33 reģistrētajiem dalībniekiem kvalificējās 31 dalībnieks, un pirmā kvalifikācijas vieta igaunim Ragnaram Vinapū. Street klase brauca tandēmu Top32, jau no pirmajiem tandēmiem viens bija skaidrs: cīņas būs ļoti sīvas, tuvas un agresīvas. Ar vairākiem pārbraucieniem, ilgiem tiesnešu lēmumiem tika noskaidroti dienas labākie, jau kopš TOP16 nebija iespējas īsti pat prognozēt, kurš uzvarēs, katra cīņa  bija arvien sīvāka un tuvāka.

Foto: Publicitātes foto

Paralēli driftam spīdveja stadionā norisinājās Gymkhana pirmais posms. Uz starta izgāja 25 dalībnieki, lielākā daļa drifteru, bet arī braucēji, kuri ikdienā ir nesaistīti ar driftu, kas ir lielākais uzdevums organizatoram, parādīt Gymkhana disciplīnu, motivēt cilvēkus braukt disciplīnā, nevis uz ielām, aicināt cilvēkus, kuri varbūt nekad dzīvē nav braukuši trasē, to mēģināt. Braucēji brauca divu veidu Gymkhanu, standarta slalomu bez drifta elementiem un Gymkhana drift ar drifta elementiem, galvenais uzvarēšanas pamatnoteikums, atšķiras no drifta, kur visu tiesā tiesneši, Gymkhana tev ir jābūt ātrākajam, precīzākajam un jāatceras uzdotā trase, kura jāizbrauc. Uz starta Gymkhanā redzējām arī LV Pro klases braucējus, kuriem tagad ir maza pauze līdz jūlija vidum un, kuri izmantoja izdevību pabraukt un sacensties un atpūsties jautrā gaisotnē. Uz starta redzējām Ēriku Ulasu un Edmundu Bērziņu, bet Ingus Jēkabsons kopvērtējumā bija dienas titulētākais sportists Gymkhana - 1. vieta slaloma kvalifikācijā, 1. vieta drift kvalifikācijā, 1. vieta slaloma tandēmu braucienos un 2. vieta drift tandēmu izslēgšanas braucienos. Pro pilotiem pievienojās arī kādu laiku nedzirdētais braucējs Alvis Buls ar savu auto “commando”, cerams, ka šī bija atgriešanās reize. Vēl uz starta redzējām arī street un proam klases braucējus, kuri spēja sadalīt savu laiku gan trasē, gan Gymkhanā un piedalīties abos dienas notikumos. Gymkhana organizatori plāno, ka 2019.gada sezonā vēl tiks aizvadīti 2/3 posmi, tāpēc vēl būs iespēja katram piedalīties.

Foto: Publicitātes foto

Sacensību uzvarētāji

Proam klasē

Aleksandrs Murajs 

Elvijs Eihvalds

Marko Premss

Street klasē

Edgars Kroģeris

Imants Bitmets

Gints Kirgickis 

Gymkhana slalom

Ingus Jēkabsons

Kaspars Bertāns

Artūrs Bondars

Gymkhana drift

Ēriks Ulass

Ingus Jēkabsons

Edmunds Bērziņš

Pasākumu vēl patīkamāku padarīja saulainais laiks,  +25 grādi un iespēja apmeklētājiem ne tikai sekot līdzi sacensību norisei, apmeklēt dalībnieku parkus, satikt braucējus. Organizatori bija parūpējušies arī par mazākajiem drifta faniem,  nodrošinot izklaides bērniem - bezmaksas piepūšamās atrakcijas, izbraucienus ar  elektroauto, kā arī dažādas citas aktivitātes, kuras atradās trasē, tas viss kā kārtīgā Betsafe vasaras drifta festivālā.

Nākamās sacensības norisināsies Daugavpilī 13.jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu