Policija pieķer Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra saimniecību piena nelegālā tirdzniecībā (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Rīgas Pašvaldības policija nesen saņēmusi izsaukumu par mikroautobusa stāvēšanu neatļautā vietā pie Zemkopības ministrijas ēkas. Turpat likumsargi konstatējuši vēl vienu pārkāpumu - mikroautobusa vadītājs nodarbojies ar neatļautu tirgošanos ar piena produktiem. Kā izrādās, produktus tirgojusi saimniecība, kas pieder tagadējā Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra, Nacionālās apvienības pārstāvja Jāņa Grasberga ģimenei, vēstī portāls lsm.lv

Grasbergu ģimenes zemnieku saimniecība “Zilūži” atrodas Kocēnu novadā. Kā redzams saimniecības interneta lapā, autoveikalu maršruts otrdienās pietur pie Zemkopības ministrijas, kur parlamentārais sekretārs ir Jānis Grasbergs no Nacionālās apvienības.

Pats ministrijas parlamentārais sekretārs Grasbergs skaidro, ka nu jau dažus mēnešus viņa saimniecība juridiski pieder brālim, jo normatīvi neļauj politiķim reizē būt arī saimniecības īpašniekam. Grasbergs arī apgalvo, ka nav zinājis, ka tirdzniecībai Rīgas centra teritorijā nepieciešama domes atļauja.

Likumsargi produkciju konfiscējuši, un to, visticamāk, nākšoties iznīcināt, jo produktiem beigšoties derīguma termiņš.

Grasbergs aģentūrai LETA teica, ka brālim piederošajai Kocēnu novada Bērzaines pagasta saimniecībai "Zilūži" ir autoveikalu tīkls, ar kuru piena produktus var piegādāt konkrētās vietās atbilstoši pasūtījumam. Tostarp, pēc ministrijas pasūtījuma, pie ZM centrālās ēkas "Zilūži" piegādāja piena produktus vēl pirms Grasbergs stājās ministrijas parlamentārā sekretāra amatā.

Viņš atzīmēja, ka saimniecība nav zinājusi, ka attiecīgajā vietā ir nepieciešama cita atļauja, nekā tai jau ir tirdzniecībai citos Rīgas rajonos. "Latvijā nav vienota regulējuma, kas ļautu nokārtojot vienu atļauju izbraukuma tirdzniecībai visā valstī. Katrai pašvaldībai ir savi noteikumi. Viena to traktē kā piegādi mājās vai darba vietā, cita uzskata par tirdzniecību, lai gan mašīna pavada konkrētajā vietā vien 5-10 minūtes reizi nedēļā, kamēr klients iepērkas. (..) Tirdzniecībai Republikas laukumā 2 ir nepieciešama tirdzniecības atļauja, jo tā neskaitās kā piegāde darba vietā, kas tā traktējas citos Rīgas rajonos," klāstīja Grasbergs.

Viņš arī teica, ka attiecīgā saimniecības automašīna policijas redzeslokā nonāca saistībā apstāšanos neatļautā vietā, proti, zem zīmes "Apstāties aizliegts".

Grasbergs arī norādīja, ka brālis vēl vērtēs, vai nokārtot nepieciešamu atļauju jeb tirdzniecību pie ZM ēkas izbeigt. "Plānotas sarunas par iespējām tirgoties. Iegādāties visas dienas atļauju, ja tāda būs prasība, īslaicīgas uzturēšanās dēļ šajā vienā punktā ir neizdevīgi," viņš sprieda. ZM parlamentārais sekretārs pieļāva, ka nākotnē saimniecība vispār vairāk orientēsies uz tirdzniecību specializētajos veikalos, kāds tai ir Valmierā, pakāpeniski samazinot izbraukuma tirdzniecības punktu vietas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu